מה צריך?

ריבוע עוגת שוקולד
קרם או ממרח שוקולד לציפוי
סוכריות שוקולד לציפוי
ריבוע בצק סוכר צהוב

לסביבונים:
20 גרם בצק סוכר כחול
20 גרם בצק סוכר אדום
30 גרם בצק סוכר צהוב
מעט מאוד בצק סוכר לבן

אופן ההכנה:

1.  מצפים את עוגת השוקולד בממרח או קרם שוקולד מכל צדדיה ומדביקים על דופנותיה את סוכריות השוקולד.

2. לקראת העבודה עם בצק הסוכר מומלץ לשמן במעט שומן צמחי את הידיים, המערוך ומשטח העבודה כדי למנוע הידבקות. לציפוי פני העוגה, לשים ומרדדים את הבצק הצהוב לעובי 4 מ"מ. חותכים ממנו ריבוע שיכסה באופן מושלם את פני העוגה ומניחים על העוגה. מניחים את העוגה על צלחת הגשה. את שאריות הבצק שומרים לעיצוב האותיות. 

3. ליצירת הסביבונים לשים בצק סוכר כחול ואדום ומכדררים. חוצים בסכין את הכדור הכחול ומעצבים ממנו קובייה. מחדדים את בסיסה ליצירת חלקו התחתון של הסביבון. מהעיגול האדום מעצבים קובייה, ובאמצעות מכחול לח מרטיבים אותה ומדביקים לבסיס הכחול.

4. מגלגלים מבצק סוכר לבן נחש ומכינים ממנו ידית לסביבון, אותה מחזקים באמצעות קיסם - חותכים את ראשו של הקיסם באורך ס"מ ונועצים אותו בקובייה האדומה עד האמצע. על החלק החשוף נועצים את הידית הלבנה.

5. מגלגלים בצק סוכר צהוב לנחש ועצבים ממנו את האותיות נ, ג, ה, פ. מדביקים את האותיות על גבי הסביבון.

 6. מרטיבים מעט את הציפוי הצהוב ומציבים עליו בעדינות את הסביבונים. 

>> מתכון לקציצות קוסקוס חלביות שתרצו לאמץ

>> פר דרייר עובריפ ליפו ומתרחבים לבית קפה ומעדנייה