מה צריך?

עוגת וניל עגולה בקוטר 26 ס"מ
סירופ מייפל לציפוי

300 גרם בצק סוכר לבן
100 גרם בצק סוכר כחול
100 גרם בצק סוכר אדום
100 גרם בצק סוכר כתום
100 גרם בצק סוכר צהוב 

אופן ההכנה:

1.  מצפים את עוגת הווניל בסירופ מייפל מכל צדדיה.

2. לקראת העבודה עם בצק הסוכר מומלץ לשמן מעט בשומן צמחי את הידיים, המערוך ומשטח העבודה כדי למנוע הידבקות. לציפוי פני העוגה, לשים ומרדדים את הבצק הלבן לעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר העוגה ומכסים אותה. מניחים את העוגה על צלחת הגשה. 

3. לשים את הבצקים הצבעוניים ומכדררים חצי מכל בצק לכדורים קטנים. מסדרים את הכדורים על הצלחת, סביב העוגה. 

4. מהחצאים השניים של הבצקים מגלגלים נחשים בעובי 8 מ"מ.

5. באמצעות מכחול לח מרטיבים את הבצק העליון ומסדרים עליו את הנחשים בצורת גל. חותכים את הקצוות העודפים ומעטרים את פני העוגה בשני כדורים צבעוניים.

>> תבשיל מהיר של קוסקוס, עוף ועוד הפתעות. הכל במחבת אחת
>> בחנו את עצמכם: האם תוכלו להתאים את ארוחת הבוקר למדינה?