המרכיבים:

עוגיות חמאה
20 גרם בצק סוכר לבן
30 גרם בצק סוכר צהוב
30 גרם בצק סוכר כתום
10 גרם בצק סוכר ירוק

עוד המון הפתעות מתוקות מחכות לכם בפייסבוק שלנו

אופן ההכנה:

1. דבר ראשון משמנים את את הידיים, המערוך ומשטח העבודה במעט שמן או שומן צמחיץ. לשים את בצק הסוכר הכתום ומכדררים אותו לכדור.

2. משטחים מעט את הכדור על השיש, עד שמתקבלת דיסקית בעובי של כ-1 ס"מ וקוטר 4 ס"מ. חותכים את הדיסקית ל-8 משולשים.

3. מרדדים את בצק הסוכר הלבן לעובי של כ-2 מ"מ, וחותכים ממנו שתי רצועות ברוחב ס"מ כל אחת.

4. מרטיבים את הרצועות עם מכחול לח ועוטפים שתי פאות של 4 מהמשולשים הכתומים. 

5. מגלגלים נחש בעובי חצי ס"מ ובאורך 2 ס"מ ממעט בצק סוכר לבן. חותכים אותו באמצע לקבלת שני גלילים באורך 1 ס"מ כל אחד.

עוד באוכל טוב:

 

6. מחברים את המשולשים זה לזה בעזרת מכחול לח, כשבמרכזם גליל בצק לבן.

7. מרדדים בצק סוכר כתום לעובי 2 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב ס"מ. מורחים במעט מים ועוטפים בגלגול נוסף.

8. מהדקים היטב את הצורה הסופית ופורסים אותה לפרוסות דקות.

9. מגלגלים מבצק הסוכר הירוק נחש דק וחותכים לעלים קטנים.

10. מורחים עוגייה בריבה ומניחים פרוסה של תפוז מבצק סוכר.

* ליצירת פרוסות לימון - מחליפים את הבצק הכתום בצהוב ויוצרים משולשים מעט יותר קטנים.

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגה מקושטת לשבת