המצרכים :לבצק הפריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
לקרם אגוזי לוז:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים. 5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים לשעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים 12-14 דקות. 8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות אך עדיין נותרת בהירה. מצננים בטמפרטורת החדר. 9 קרם אגוזי לוז: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מלח, וניל, ביצה, קמח וברנדי ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. 10 יוצקים את הקרם על הקלתית החצי-אפויה ומיישרים. 11 מסדרים פרוסות אפרסקים ומפזרים ביניהן אגוזי לוז חצויים. אופים 15-20 דקות או עד שהקרם מזהיב ומתייצב. 12 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |