המצרכים :לקלתית (תבנית 24):
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. 2 מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות התבנית ליצירת קלתית. 4 מכניסים לחצי שעה למקפיא. 5 מכינים את המלית: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שכל השוקולד נמס. 6 מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. 7 מוסיפים בערך 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד הנמס ומערבבים היטב לשם השוואת טמפרטורות ומרקמים. 8 מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד. 9 יוצקים את המוס לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון. 10 מקשטים בשוקולד מריר ולבן בנדיבות. * הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד שבוע. * אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר במלית. * אפשר להשתמש בכל סוג של ביסקוויטים או עוגיות חמאה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
|