המצרכים :לעוגת שוקולד דבש (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 לעוגת שוקולד-דבש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את השוקולד בקערה, יוצקים עליו מים רותחים, מניחים להימס לדקה-שתיים ומערבבים לתערובת חלקה. 2 מנפים לקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את שני סוגי הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים שמן, דבש, ביצים ותמצית וניל ומערבבים רק עד לתערובת כמעט חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה ומערבבים. הבלילה נוזלית למדי וזה בסדר. 3 יוצקים לתבנית 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 60-80 דקות, כך שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. במידת הצורך (אם העוגה נראית מוכנה מלמעלה אבל בפנים עדיין נוזלית) מכסים את העוגה בנייר אלומיניום רופף באמצע האפייה. מצננים. 4 לציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן או במיקרוגל מים ודבש. יוצקים על השוקולד, מניחים להימס לדקה-שתיים ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מצננים קלות להסמכה, ומורחים על העוגה בשכבה עבה. 5 אם רוצים לעטר בדוגמת ספירלה כמו בתמונה, מעבירים את העוגה לקירור לכמה דקות עד שהציפוי מעט מתייצב אך הוא עדיין רך מאוד, ובעזרת כפית קטנה יוצרים בציפוי שביל בצורת שבלול, ממרכז העוגה כלפי חוץ. מעטרים את העוגה בגרגירי רימון, אם רוצים. * מומלץ להוציא את העוגה לטמפרטורת החדר לריכוך לפני ההגשה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |