המצרכים :תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 22*22:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב. 3 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב. 4 מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים. 5 מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה, קמח ומים ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מוסיפים פנימה כחצי מכמות התותים ומערבבים מעט. 7 מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את התותים הנותרים, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים. *העוגה מזכירה במרקמה בראוניז, אבל אל תתפתו לאפות אותה יותר מדי. * העוגה במיטבה יום לאחר האפייה. * העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב כ-3-4 ימים. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |