המצרכים :לתחתית:
למלית הלימון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 לתחתית: מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה לפי הצורך, מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ואז מקררים לשעה. 2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומהדקים לתבנית ריבועית של 20 ס"מ כך שהבצק יכסה את התחתית וסנטימטר וחצי מגובה הדפנות. מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את תחתית הבצק 16-20 דקות להזהבה יפה ומצננים. >> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות 4 למלית הלימון: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, יוצקים על הבצק ואופים 24-30 דקות נוספות עד שהמלית יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מצננים היטב ומעבירים לקירור של כמה שעות להתייצבות. לחתוך לגודל הרצוי ולאחסן | צילום: ענבל לביא, mako אוכל5 לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן. 6 מיישרים את דופנות המאפה, חותכים לקוביות בגודל הרצוי, מעטרים כל קובייה בקצפת ומפזרים מעט גרידת לימון. שומרים בקופסה אטומה במקרר. |