הורים לילדים צעירים ושאר צרכני פירות כבר גילו מזמן את אחד הטריקים היעילים ביותר למניעת השחרה של פלחי תפוח עץ: לימון. יותר מדויק, מיץ לימון שמשרים בו את חתיכות הפרי. זאת אכן שיטה מעולה שבדקנו כבר בעצמנו, אבל החיסרון שלה הוא שלא תמיד אנחנו מעוניינים בטעם הלימוני.

אותו עקרון פחות או יותר עובד גם בשימוש במי מלח, במי דבש ואפילו בספרייט, אבל גם בכל השיטות האלו התפוח מקבל טעם לוואי. זה נכון שהטעמים בסך הכל מחמיאים לו ואינם רעים, אבל לא כולם מתחברים לזה. אז מה עושים? צפו בסרטון הקצר:

View this post on Instagram

A post shared by Jamie Fielding Kitchen Hacks & Nutrition (@jamiefielding_)

לפי הבלוגרית שופעת הטיפים ג'יימי פילדינג, ניתן להסתפק בשטיפת פלחי התפוח במים, מי ברז רגילים. ההצפה במים מצמצמת את החשיפה לאוויר, ובייחוד לחמצן, מה ששומר על התפוחים "נקיים" לפחות לכמה שעות טובות. אחרי השטיפה היסודית חשוב להעביר את חתיכות הפרי לכלי אטום או לשקית זיפלוק, ועדיף כמובן לשמור בקירור.

ועכשיו כשלמדנו עוד טיפ, הנה כמה מתכונים מומלצים שכוללים תפוחי עץ: עוגת תפוחים בלתי נראית, שטרודל תפוחים וסלט עלים עם תפוחי עץ. בתיאבון!