ראש השנה הוא החג של תפוחי העץ. יחד עם הדבש - מדובר בזיווג שזועק "שנה טובה" למרחקים, ולא משנה אם אתם ילדי גן או קשישים שכבר ידעו כמה עשרות טובות של חגי תשרי. מה שמוביל אותנו לבעיה שבעטיה התכנסנו: איך יכול להיות שעדיין לא הומצאו התפוחים שלא ישחירו במגע עם האוויר? לא, באמת - האם זה נראה למישהו הגיוני שאת חיתוך התפוחים לשולחן החג נעשה רק בשנייה האחרונה, כאילו אין לנו מספיק על הראש? המזל הוא שיש כמה מוחות טובים שכבר התעמקו בסוגייה הזו, ואפילו חזרו עם פתרונות, לא אחד אלא שלושה. אתם רק צריכים לבחור:
1. משרים את פרוסות התפוחים במי מלח צוננים 3-5 דקות (משהו כמו חצי כפית מלח על ליטר מים, לא יותר).
2. משרים את פרוסות התפוחים במים עם לימון 3-5 דקות (כף מיץ לימון על כל כוס מים). אפשר כמובן לסחוט את הלימון ישירות על התפוחים - אבל אז תקבלו תפוחים מוחמצים, שהם לא בדיוק סגולה לשנה מתוקה.
3. זה הכי מגניב - משרים את פרוסות התפוחים בספרייט, או כל משקה לימון מוגז אחר ל-3-5 דקות. לא ברור מה גורם לזה לעבוד - אבל זה עובד. נסו ותראו.
אחרי כל אחת מהפעולות האלה - אתם יכולים לאחסן את פרוסות התפוחים בשמחה במקרר. אם אתם רוצים שהם בכלל יישארו רעננים ופריכים כביום פריסתם - סננו אותם היטב ושמרו בשקית עם רוכסן, עם כמה שפחות אוויר בפנים. ושתהיה שנה טובה!