בישול של תפוחי אדמה הוא אחת הפעולות הבסיסיות ביותר במטבח. ככה מתחילים תבשילים רבים, מסלט תפוחי אדמה ועד פירה, ויש גם שמבשלים תפוחי אדמה לפחות חלקית כשלב ראשון לפני אפייה או צלייה. אז כמובן, את תפוחי האדמה מבשלים בשביל לרכך אותם, אבל זו גם ההזדמנות הראשונה לתבל אותם. אתם כנראה יודעים שאתם אמורים להוסיף מלח לתפוחי האדמה שלכם, אבל לא בטוח שאתם יודעים מתי הכי נכון להוסיף אותו. גם אנחנו לא ידענו, עד הכתבה הזו.

מאכלים שונים ומרכיבים שונים דורשים המלחה שונה, ותפוחי האדמה אוהבים את המלח שלהם כמה שיותר מוקדם. למעשה, בדומה לפסטה (גם היא, כמותם, שופעת עמילן ומקבלת יפה תיבול), הכי טוב פשוט להמליח את מי הבישול לפני שאתם מכניסים אליהם את תפוחי האדמה, כך שהם יספחו היטב את המלח ויהיו טעימים לאורכו ולעומקו של כל ביס וביס.

שימו לב שבשונה מפסטה - את תפוחי אדמה לא מכניסים למים רותחים, כי אז הם לא יתבשלו בצורה שווה. ממליחים את המים מראש, אבל לא מדליקים את האש עד שתפוחי האדמה בתוך המים. אל דאגה, המלח יתמוסס עם חימום המים ויחדור לתפוחי האדמה שלכם תוך כדי הבישול.

בעצם שלב הבישול הראשוני הוא ההזדמנות היחידה להחדיר טעם לתוך תפוחי האדמה, ולא רק לשכבה החיצונית שלהם. זה פחות קריטי אם אתם מכינים פירה, אבל חשוב ביותר בכל תבשיל שבו תפוחי האדמה נחתכים לקוביות או פלחים, שכל אחד ואחד מהם אמור להיות טעים ומלוח בדיוק במידה.

בישול תפוחי אדמה  (צילום: inewsfoto, SHUTTERSTOCK)
שאלת השאלות: איך יודעים כמה מלח לשים? | צילום: inewsfoto, SHUTTERSTOCK

אז כמה מלח לשים?

הרבה. תפוחי אדמה אוהבים מלח, וקחו בחשבון שאם אתם מוסיפים מלח למים רובו לא יחדור לתפוחי האדמה אלא יישפך עם שאריות מי הבישול. בעיקרון - החוק היבש הוא להוסיף כפית מלח לכל חצי קילו (2-3 תפוחי אדמה ממוצעים), אבל זה עניין של טעם. תכינו, תטעמו ותגיעו למינון המדויק לטעמכם.

באשר לצורת החיתוך המועדפת - זה תלוי בכם. אין צורך לקלף תפוחי אדמה שלמים לפני הבישול, כי גם אם אתם לא רוצים לאכול את הקליפה - היא יורדת בקלות רבה אחרי בישול, ללא צורך בקולפן. לגבי צורת החיתוך: כידוע, חתיכות קטנות יתבשלו מהר יותר מתפוחי אדמה שלמים, אבל כמות המלח לא משתנה, כי זה הרי כל הרעיון - אם המלח נמצא במים מלכתחילה הוא יחדור לתפוחי האדמה, שלמים או חתוכים.

אגב, אפשר להוסיף למים עוד תבלינים, ואפשר גם להחליף את מי הבישול בציר. הרעיון הוא שכשתפוחי האדמה מתבשלים הם מקבלים טעמים באופן אחיד, ומכאן - אתם יכולים להיות יצירתיים.