יודעים למה אתם צריכים לאהוב אותנו ממש? כי קראנו מניפסט שלם על המדע של צלייה מיטבית של תפוחי אדמה, וחילצנו מתוכו עבורכם רק את הפילה של הפילה - שלושת הכללים הכי חשובים, הטיפים הקטנים שהם בעצם העיקר. לא כל אחד היה עושה דבר כזה בשבילכם, תודו. ועכשיו, נתחיל:

1. הוסיפו סודה לשתייה למי הבישול

קוראינו הוותיקים אולי זוכרים את כתבת הטיפים שעלתה פה לפני כשנתיים וחצי והתבססה על הספר המצוין "לא ספר בישול" של אסף אביר, ובה עסקנו לראשונה בהוספת סודה לשתייה למי הבישול של תפוחי אדמה לפני צלייתם בתנור. ההסבר הוא שסודה לשתייה הופכת את סביבת הבישול לבסיסית יותר (זוכרים PH? לא נורא), ובפועל גורמת לצד החיצוני של תפוחי האדמה להפוך פחות יציב ויותר מתפורר - מה שיעזור מאוד לקריספיות שלהם אחרי הצלייה. עוד יתרון בהוספת סודה לשתייה למי הבישול הוא שתפוחי האדמה יתרככו בזכותה מהר יותר (ע"ע בישול של חומוס, שם אנחנו מוסיפים קבוע סודה לשתייה בלי לשאול שאלות). כמה? לא הרבה, כי אם ירגישו אותה בטעם הלך עליכם. חצי כפית לשני ליטר.

2. הביאו את המים לרתיחה לפני הכנסת תפוחי האדמה

מודים, עד היום גם אנחנו התחלנו את בישול התפודים שלנו במים קרים, ואפילו חשבנו שזה הופך אותנו לנעלים קולינרית, כי ידענו שרק ככה שוליו של התפוד לא יתפוררו לנו לפני שמרכזו רך. אבל לא עוד! ולמה? כי הפעם, כפי שהורחב קודם, אנחנו דווקא רוצים את שולי התפוד מתפוררים, לטובת הפריכות של אחרי הצלייה (רק שימו לב לא לחתוך את תפוחי האדמה קטן מדי, כי אז הם עלולים להתפורר לגמרי). כמו כן, חשוב מאוד - המליחו את המים היטב! כמה זה היטב? כף גדושה של מלח לשני ליטר מים.

תפוחי אדמה סופר פריכים (צילום: Alex Bayev, ShutterStock)
הכל טמון בשוליים המתפוררים | צילום: Alex Bayev, ShutterStock

3. נערו את תפוחי האדמה עם שמן ותבלינים

סבלנות, עוד שנייה אנחנו נכנסים לתנור. רק לפני זה, בואו נתבל את קוביות תפוחי האדמה שלנו באופן שישרת אותם הכי טוב. והאופן הזה הוא לערבב אותם בקערה עם שמן ותבלינים (בשבילנו רק מלח, תודה), ולא לפחד להטיח אותם בדופנות הקערה, עד שנראה שכל קובייה מצופה בשכבה דקה של פירה. הכמו-פירה של עכשיו הוא הפריכות המושלמת של אחר כך.