בניגוד לחביתה פשוטה, בהכנה של ביצת עין יש הרבה דרכים להיכשל. הרבה? התכוונו המון, ויעידו על כך עשרות הפעמים שהזמנו ביצה עין במסעדה וקיבלנו חלמונים ששכחו מה זה להיות נוזליים, או לחלופין חלבונים במרקם מפוקפק שנותרו נאים כברגע הטלתם. אנחנו מודים, גם לנו קשה להגיע לאיזון המושלם של צהוב נוזלי אבל כבר חמים למגע וחלבון מוצק לחלוטין, עם עדיפות לפריך. לכן שמחנו מאוד למצוא את המדריך הזה, ובראשו את מה שהוא בעינינו טיפ המילניום לביצה עין.

לביצת עין מושלמת: הוסיפו מים למחבת

לדברי השפית ומחברת ספרי הבישול ג'וליה טרשן, הטיפ הכי טוב לביצת העין המושלמת הוא גם הפשוט ביותר: פשוט מוסיפים מעט מאוד מים למחבת. נשמע מוזר? אמת, אבל נסו ותיווכחו - הדבר הזה עובד! לפני הוספת הביצים מטפטפים בזהירות רבה (עלולים להשפריץ שם דברים) כמה טיפות למחבת (שפריץ קטן או שניים, לא צריך יותר), ואחרי הוספת הביצים מכסים אותה במכסה. התוצאה היא מעין כלי אידוי שמוודא חימום של החלמון בזמן שהחלבון מקבל את שלו מהאש שמתחתיו.

באתר lifehacker לוקחים את הטיפ הזה צעד אחד קדימה, ומציעים להשתמש בקרח ולא במים. קוביית קרח קטנה היא לטענתם כמות המים המושלמת לאידוי ביצה, והקיפאון מבטיח שהמים לא יתאדו מהר מדי במחבת החמה. שם ממליצים לשמן מחבת, לשבור פנימה את הביצה ואז לזרוק פנימה קוביית קרח ולכסות. 

הבעיה היחידה בשתי השיטות היא היווצרות של כיסוי דקיק לחלמון, כך שאם אתם מכוונים לתמונת "החיים שלי מושלמים" לאינסטגרם זה עלול פחות להתאים. אם אתם רק בעניין של ביצת עין מושלמת לארוחת הערב - זה יום המזל שלכם.

ביצה עין פריכה (צילום: inewsistock, Thinkstock)
המטרה: חלמון רך, חלבון נוקשה | צילום: inewsistock, Thinkstock

גם בביצת עין: אש קטנה חובה

טיפ נוסף להכנה אידיאלית של ביצת עין הוא לשמור על סבלנות - כלומר לעבוד על אש קטנה ולתת לביצה את הזמן שהיא זקוקה לו. זה מבטיח שלא תקבלו חלמון שהתבשל כשלא שמתם לב. כמה לאט? אנחנו לא מדברים פה על שעתיים. 3-5 דקות אמורות להספיק.