יצא טעים? (צילום: אימג'בנק / Thinkstock, mako אוכל)
כשהמלח קם על יוצרו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock, mako אוכל
זה קורה לכולם, וזה מבאס בכל פעם מחדש: בין אם נשפך לכם בטעות, ובין אם פשוט הכמות שבחרתם לשים הייתה מוגזמת, המנה יצאה מלוחה הרבה יותר מדי. חייבים לזרוק? ממש לא.  

קודם כל, נסו להימנע מהפאדיחה מראש. את המלח הוסיפו תמיד לאט ובהדרגה, ותמיד קצת פחות מהמידה המצוינת במתכון. לעולם אל תוסיפו מלח ישירות מהשקית. לתבשילים או מרקים שמצטמצמים הוסיפו מעט מלח בתחילת הבישול - ובסופו, אחרי שכל הנוזלים שאמורים להתאדות התאדו והתבשיל הגיע לנפח הסופי שלו, טעמו אותו והוסיפו עוד מלח רק אם יש צורך. כדאי תמיד לטעום הכל, כולל תערובות לקציצות או בצק, לפני הבישול, האפייה או הטיגון.

המצילים: סוכר ותפוח אדמה

מתיקות תאזן את הטעם המלוח, ולכן בהרבה מהתבשילים וגם בסלטים ניתן להוסיף סוכר שיעזור להעלים את מליחות היתר. מרכיב נוסף שיכול לעזור הוא תפוח אדמה – לאלה יש נטייה לספוח מלחים, כך שאם תוסיפו לתבשיל שלכם תפוד גדול קלוף, תראו כיצד המליחות שלו מתמעטת באופן משמעותי. אם לא מתאים לכם תפוח אדמה בתבשיל, פשוט הוציאו אותו לפני ההגשה.

נראה מי יותר חזק

פתרון טוב נוסף לטבחים מאוהבים וממליחים הוא הגדלת נפח התבשיל כדי לדלל את המליחות. הוסיפו עוד מחומרי הגלם האחרים, הפעם ללא מלח: אם מדובר בבצק, הכינו כמות נוספת של בצק מחמישית הכמות שבמתכון וערבבו עם הבצק המלוח. אם הנפגע הוא סלט הוסיפו עוד ירקות, ואם זה מרק או תבשיל הוסיפו נוזלים. יש סיכוי טוב שכל אלה ייגברו על המלח.

 >> רק שלא יצא לכם מלוח מדי: הקציצות הכי טעימות בעולם