קליפות תפוחי אדמה (צילום: robynmac, Istock)
לקחתם חצי יום חופש? יאללה לקילופים | צילום: robynmac, Istock
כשמבשלים תפוחי אדמה במים רצוי לעשות את זה תמיד עם הקליפה – זה יוצא הרבה יותר טעים. אבל כמה מתסכל זה לחכות אחרי הבישול עד שהתפודים יתקררו, ואז להתחיל לקלף אותם אחד אחד?

מצאנו טיפ שווה במיוחד שיחסוך לכם גם את הזמן וגם את המאמץ. איך עושים את זה? מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים, ובינתיים מכינים קערה ובתוכה מי קרח. מוציאים תפוח אדמה מהמים, מניחים אותו בתוך הקערה עם המים הקרים, ממתינים כעשר שניות – ואז מקלפים בידיים במהירות וקלות, בלי סכין ובלי בעיות. שווה!

>> הנה הטיפ המצולם

>> והנה שיטה מדליקה במיוחד לאכול מנדרינה בלי לקלף אותה