אנשים חושבים שלאפות עוגיות שוקולד צ'יפס זה קל. זה מטריף אותנו. באמת. אנחנו, אפילו אחרי שהעלינו מדריך מקיף מאין כמוהו לעוגיות שוקולד צ'יפס בכל הצורות והמרקמים האפשריים, עדיין לא סגורים על פרק הזמן שהעוגיות צריכות לשהות במקרר לפני האפייה, אם בכלל הן צריכות לשהות במקרר לפני האפייה, ואולי בכלל במקפיא, ואולי בכלל במקרר ואז שוב בטמפרטורת החדר ואולי בכלל לא. זה עניין סבוך, העוגיות האלה, אחד הסבוכים שפגשנו בתרבות האמריקאית (הקולינרית ובכלל), ומי שלא מרגיש ככה כנראה לא הוציא מתחת ידיו עוגיית שוקולד צ'יפס ראויה מימיו.

בגדול, המסקנה האחרונה שלנו מהמחקר בנושא היא שהכל טמון בטמפרטורה - או יותר נכון בטמפרטורות: גם זו של התנור וגם זו שבה העוגיות נמצאות לפני שהן נכנסות אליו. את המסקנה הזו חיזק סרטון נחמד שמצאנו בטיקטוק, שמראה איך כל אחד מהמצבים משפיע על התוצאה הסופית:

@bromabakery

cookie science ‍ #cookiedough #bakersoftiktok #chocolatechipcookies. (inspired by @Tastemade’s recent cookie vid!)

♬ original sound - Sarah Crawford

ועכשיו, הרשו לנו לסכם עבורכם את כל התורה על רגל אחת:

לעוגייה פריכה - אופים ללא צינון מקדים ב-175 מעלות.

לעוגייה יותר עבה ולעיסה (מה שנקרא צ'ואי) - מצננים 30 דקות ואופים ב-175 מעלות.

לעוגייה שלא מתפשטת באפייה - מקפיאים ורק אז אופים ב-175 מעלות.

לעוגייה דקה ושטוחה - מועכים ואופים ב-175 מעלות.

לעוגייה שמנמנה ופריכה - מצננים 30 דקות ואופים ב-190 מעלות.

לעוגייה עם פנים לעיס ושוליים פריכים - מצננים שעתיים ואופים ב-175 מעלות.

מה הכי מומלץ, אתם תוהים? ובכן, זה לגמרי עניין של טעם אישי, אבל ברור שהגרסה האחרונה.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון של שרה שמחוביץ'

מתכון בסיס לעוגיות שוקולד צ'יפס
מרכיבים: 
1 כוס + 2 כפות קמח (140 גרם)
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
רבע כוס + 2 כפות סוכר לבן
רבע כוס + 2 כפות סוכר חום כהה (סה"כ שלושת רבעי כוס סוכר)
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר, או מריר וחלב

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-175 (או 190) מעלות. 

2. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ומלח. 

3. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכרים כ-2 דקות, עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.

4. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. 

5. מוסיפים את קערת היבשים ומערבבים עד להאחדה בלבד (לא לעבד יותר מדי).

6. מוסיפים שוקולד צ'יפס לבצק ומערבבים לפיזור אחיד בעזרת כף עץ. 

7. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתפשטות). 

8. מצננים, מקפיאים או אף אחד מאלה - ואופים 9-11 דקות.