לא יודעים מה איתכם, אצלנו במקפיא יש מאכלים שיותר דומים לממצאים ארכיאולוגיים. בשר שהוקפא בצבע אדום או ורדרד והספיק לקבל גוונים חומים יותר, ירקות שהפכו לקרחונים וגלידות שקיבלו תוספת דוקרנית ולא נחמדה של קרח. קוראים לזה כוויות מקפיא, ולשמחתנו מצאנו באתר the kitchn כמה דברים חשובים שצריך לדעת עליהן.

מותר לאכול את זה

המחזה של עופות קפואים חיוורים או בשרים אחרים שהקפאתם וקיבלו גוון שונה מזה שהיה להם עלול להיות מבהיל ומרתיע, ולא מעט אנשים מעדיפים להיפטר מאוכל קפוא כזה כי הם חוששים שהוא מקולקל או פגום – אבל האמת היא שממש לא צריך לזרוק את האוכל הזה! כוויות הקור הללו נגרמות מחשיפה של האוכל הקפוא לאוויר, ולמרות שהן נראות מוזר ומשנות את הצבע והמרקם של המזון, הן לא מסוכנות.

A post shared by Robert Larobardiere (@chef_honey11) on

A post shared by knipschild, theresa (@crustulas) on

זה עלול להשפיע על הטעם

אז הבנו שאין בעיה לאכול אוכל שנפגע מהקור, ואכילה כזאת לא כרוכה בשום סיכון בריאותי (אנחנו מתייחסים לכוויות קור, כן? לא לתאריכי תפוגה), מה שכן – יחד עם המרקם והצבעים, גם הטעם עלול להשתנות לרעה. מה שאפשר לעשות במקרה כזה זה לחתוך את החלק שנכווה, לפני או אחרי הבישול.

ככה תימנעו מהכוויות האלה

אם נמאס לכם מאוכל שנראה כמו הטירה של אנה ואלזה, ואנחנו מניחים שנמאס לכם מזה כמו שלנו נמאס, שימו לב איך אתם עוטפים אותו לפני ההכנסה למקפיא. הסוד הוא שכל עוד הוא לא ייחשף לאוויר, הוא יישמר ללא כוויות. עטפו את האוכל היטב בשקית או בניילון נצמד, ואז הכניסו לקופסת פלסטיק אטומה. אם אתם סוגרים משהו בשקית נאטמת (זיפ לוק למיניהן), ודאו שהוצאתם ממנה את כל האוויר לפני הסגירה.

אם אתם מקפיאים מרקים או תבשילים, הקפידו שיתקררו או יגיעו לטמפרטורת החדר לפני הכניסה למקפיא. טיפ חשוב לגבי גלידות – אל תוציאו את כל הקופסה, אלא הגישו לעצמכם מנה בקערה או גביע ואת הקופסה תחזירו למקפיא לפני שתתחמם.

כמו כן, השתדלו להיות כמה שיותר ענייניים כשאתם ניגשים למקפיא – לפתוח ולסגור במהירות, ולא להתמהמה מול הדלת ולתת לכל האוויר לחדור פנימה.

אולי זאת בכלל אשמת המקפיא

אם מאיזושהי סיבה הטמפרטורה במקפיא שלכם היא לא מתחת לאפס, די בטוח שכל מה שיש לכם שם יחטוף כוויות. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל תמיד כדאי לבדוק שהטמפרטורות מכוונות כמו שצריך.

אל תזלזלו בהפשרה

הדרך הבטוחה ביותר להפשיר אוכל היא בתוך המקרר (תופס לגבי בשר, בצק, פירות, ירקות וחומרי גלם יבשים). אם מניחים אוכל להפשרה על השיש זה אולי ייקח פחות זמן, אבל האוכל שלכם גם ישמש כר פורה לכל מיני בקטריות, ואתם ממש לא רוצים שזה יקרה.