הת'ר וויש סטולר, שמאחורי חשבון הטיקטוק @happykidskitchen, בוודאי חשבה שהמטבל שהיא הכינה לאבטיח הוא הברקה גדולה, אבל אנחנו עפנו בכלל על צורת החיתוך, שמזכירה צ'יפס מסולסל. והסוד הוא פשוט: חותכים את האבטיח בחותכן זיגזג.

@happykidskitchen Watermelon “Fries” with Easy Strawberry Yogurt Dip: So fun and refreshing! Blend plain or vanilla Greek yogurt with 3 to 4 strawberries (and optional honey or other sweetener to taste) then serve with sticks of watermelon. I used a crinkle cutter which you can buy on Amazon or any kitchen store. Make sure to refrigerate and serve chilled! Happy summer!! #momsoftiktok #watermelon #funfood #healthykidsfood ♬ Cruel Summer - Taylor Swift

איך מכינים צ'יפס אבטיח?

אבטיח שחתוך ומוגש כצ'יפס הוא גם מעניין יותר בעין, וגם עובד טוב יותר כ"אוכל אצבעות". תמיד נראה לנו משונה שאבטיח אוכלים עם מזלג, ואת הגרסה הזו אומנם מתאים יותר לאכול בידיים, כמו שאנחנו בטוחים שאלוהי האבטיח התכוון. מכיוון שהחיתוך נעשה באמצעות חותכן, ולא סכין, אנחנו ממליצים ללכת על אבטיח קטן - אחרת החיתוך שלו בצורה הזו יכול להיות מסורבל ולהוציא את כל הכיף. עכשיו פשוט פורסים אותו לפרוסות (לא פלחים, פרוסות), נפטרים מהקליפה וכל פרוסה בנפרד חותכים למקלות מסולסלים.

לא מתחברים? הנה עוד נהדרת מגניבה להגיש אבטיח:

מטבל לאבטיח? כן, זה בהחלט אפשרי

המטבל שמוצע בסרטון מכיל 3 מרכיבים: יוגורט יווני, רגיל או בטעם וניל (עדיף על יוגורט רגיל בגלל אחוזי השומן הנדיבים שלו), כמה תותים ומעט דבש. את כל אלה טוחנים יחד בבלנדר, והתוצאה היא מטבל קרמי מתקתק וכיפי שמוכן ממש ברגע. המטבל הזה אומנם נראה נחמד מאוד, אבל אם אתם שואלים אותנו - דווקא מטבל מלוח ילך יותר טוב עם צ'יפס אבטיח שכזה. לכן ההצעה שלנו היא להחליף את התותים והדבש בגבינה מלוחה - כמו פטה, או שילוב של פטה ולאבנה - ולהרוויח מפגש טעמים מעניין יותר בפה, ממש כמו זה שאנחנו מכירים מהשילוב האלמותי של אבטיח ובולגרית. 

הדרך הכי יפה להגיש אבטיח - הכנה (צילום: צילום מסך מטיקטוק)
ככה עושים את זה | צילום: צילום מסך מטיקטוק

אז כן, בהרבה מאוד בתים אפשר למצוא אבטיח בזמן הזה בשנה, אבל אבטיח שמוגש בכזה סטייל? זה רק אצלכם (ואצלנו).