יש הרבה סיבות לאכול מיונז בחיים (העיקרית והראשית: זה נורא טעים!), אבל יש הרבה יותר סיבות לא לאכול מיונז. זה תעשייתי (בהנחה שאתם לא טורחים על הכנת איולי בבית, כי בואו, מי טורח), זה שמן ומשמין, זה מלא כולסטרול, וישנה הסיבה שאנחנו לא מזדהים איתה אבל בהחלט פוגשים יותר ויותר אנשים שכן: זה פשוט קצת לא מושך, כל הלבן הצמיגי הזה.

אז בסלט תפוחי אדמה אנחנו מכירים את השיטה של המרה של לפחות חלק מהמיונז ביוגורט באחוזי שומן גבוהים יחסית, זה בטוח אפשרי גם בסלט קולסלאו ודומיו. בשימושים מסוימים אפשר להמיר את המיונז בגבינה לבנה או גבינת שמנת, אבל מה אם מדובר בארוחה בשרית? מה עם שומרי הכשרות שרוצים להימנע ממיונז ולא יכולים להחליף אותו בשום תחליף חלבי? וזה עוד לפני שהזכרנו את כל הטבעונים, שנמנעים מביצים.

אז חברים, התשובה היא אבוקדו.

סלט תפודים ואבוקדו (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
סלט תפודים ואבוקדו | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
פסטה אבוקדו (צילום: Amallia Eka, Shutterstock)
אפשר לדבר איתכם על פסטה אבוקדו או שזה מוקדם מדי? | צילום: Amallia Eka, Shutterstock

אבוקדו במקום מיונז

ממש כמו המיונז, האבוקדו ניחן בקרמיות נעימה (בטח אם מועכים אותו היטב). מבחינת קלוריות, האבוקדו אומנם משמין למדי אבל הרבה פחות ממיונז (כ-160 קלוריות ל-100 גרם לעומת יותר מ-600 במיונז) ואין בו כולסטרול רע. מבחינת האפקט, אבוקדו בהחלט יכול למלא את מקומו של מיונז בסלט ולעשות את זה מצוין, וגם הרגישים לביצים יכולים ליהנות ממנו.

"האבוקדו כולל סיבים תזונתיים, ויטמינים C, E ו-B6, שומן בריא, אשלגן, מגנזיום, נחושת וחומצה פולית", אומר התזונאי אבני קאול לאתר HealthShots, וזה ממש רק רשימה על קצה המזלג של יתרונותיו התזונתיים הבלתי נגמרים של האבוקדו. "צריכה יומיומית שלו טובה ללב, לכולסטרול ולמוח, והוא יכול לעבוד כחלופה טובה ובריאה למיונז".

איך עושים את זה?

פשוט חותכים את האבוקדו לקוביות ומועכים במזלג. זה עובד מעולה בסלט טונה או סלט תפוחי אדמה, וגם כשכבה בכריך מתחת לפסטרמה או נקניק. צריכים את האבוקדו נוזלי ואחיד יותר, לשימוש ברוטב? סיבוב קצר בבלנדר יעשה את העבודה.