יש ימים שבהם אנחנו בעד שומן במרק שלנו - וכמה שיותר יותר טוב. זה בדרך כלל קורה בימי שישי סופר חורפיים, כשעל השולחן נוחתת קערה מהבילה של מרק בשר או מרק רגל, ואנחנו מסתכלים על טבעות השומן, שוכחים מכל מה שקשור לקלוריות או לכולסטרול, בוצעים חתיכה מהחלה וטובלים בהנאה צרופה.

אבל יש גם ימים אחרים, שבהם אנחנו לא רוצים להפגיז את הבטן אלא פשוט למלא אותה, וכל השומן הזה פחות מרגיש לנו כמו משהו שמתחשק לנו להכניס לגוף. ואנחנו לא מתכוונים רק למרקים הסופר-שומניים שהזכרנו קודם - אפילו מרק עוף יכול להיות לנו שמנוני מדי לעיתים. אז מה עושים במקרים האלה? 

מרק רגל, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
מרק רגל, אהבה שלנו | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

איך מסירים שכבת שומן מהמרק?

הדרך הידועה והמוכרת, שעוברת מדור לדור, היא לקרר את המרק ללילה (בינתיים גם הטעמים שלו ישתבחו, אז בכלל טוב), ואז לצוד את שכבת השומן שצפה בינתיים למעלה ונקרשה. זה עובד, אנחנו לא אומרים שזה לא עובד, אבל לאחרונה גילינו דרך מהירה יותר, שלא לומר מגניבה יותר - במקום שבו מוצאים דרכים מהירות ומגניבות לעשות דברים, כלומר בטיקטוק.

@brunchwithbabs You will never have to worry about greasy sauce or gravy again!!! #motherlyadvice #grandmasoftiktok #grandmatips ♬ original sound - everyone’s grandmother

זה הולך ככה: במקום לקרר את המרק כולו (אגב, זה עובד נהדר גם עם רטבים ותבשילים), פשוט מכניסים כמה קוביות של קרח למצקת מרק, ובכך גורמים לה להתקרר מאוד. עכשיו מקרבים אותה לפני המרק, ומה שקורה הוא שהשומן נמשך אליה כמו מגנט, ומתקרש מסביבה. בדרך הזו צדים את כל מצבורי השומן במרק - בין לבין מנגבים את המצקת בנייר סופג - ושלום על ישראל. מה שכן, השיטה הזו עובדת רק במקרים של כמויות שומן גדולות, כלומר בתבשילים, מרקים או רטבים שמכילים נתחים שמנים במיוחד. על מרק הירקות שלכם, עם שתי כפות השמן שהכנסתם אליו, כנראה לא תהיה לה שום השפעה.