בחודשים האחרונים, אי אפשר שלא להתקל בבלוגים של אוכל ובפינטרסט ב-Hasselback Potato, אותו תפוח אדמה פריך ופרוס למניפה. נראה כי הגרסה השוודית לתפוח אדמה אפוי השתלטה על כל חלקה טובה באינטרנט וכוווולם אופים תפוחי אדמה פרוסים כאילו הם גרים לפחות בסטוקהולם. אז מעכשיו, גם אתם יכולים.

העיקרון הוא פשוט - פורסים תפוח אדמה כמעט עד הסוף, מתבלים בשמן זית, חמאה, שום ותבלינים, ומקבלים תוספת פריכה ומרשימה למראה, שכל אחד ישמח לאכול. המתכון הבא לקוח מהבלוג Seasaltwithfood.

אין תמונה
מניפת תפוח אדמה. טעים כמו שזה יפה

המרכיבים:
6 תפוחי אדמה בינוניים
2-3 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה רכה
מלח גס (עדיף מלח אטלנטי)
פלפל שחור טחון
תוספות: רוזמרין, תימין, מרווה, פפריקה, כמון או כל תבלין או עשב תיבול אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. פורסים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף (הפרוסות צריכות להשאר מחוברות לתחתית), לפרוסות דקות.

3. מניחים את התפוחים הפרוסים בתבנית, ומסדרים את שיני השום בין הפרוסות. מורחים את החמאה מעל התפוחים ומזרזפים מעל שמן זית. ממליחים, מפלפלים ואם רוצים מוסיפים גם עשבי תיבול ותבלינים אחרים (לפי הטעם).

4. אופים את תפוחי האדמה כ-40 דקות עד שהם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

שתפו את מניפת תפוחי האדמה עם החברים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

>> עקבו אחרי אוכל טוב בפייסבוק
>> עקבו אחרי אוכל טוב בפינטרסט