חמין מקרוני של אמא של חיים כהן

המרכיבים:

4 כרעיים, מופרדות לשוק וירך

חצי כוס שמן חמניות (ועוד קצת)

1 חבילה בוקטיני או מקרוני

4 תפוחי אדמה, פרוסים עבה

מלח גס

פלפל שחור

ביצים (אם רוצים)

 

אופן ההכנה:

1. מפזרים מלח גס בנדיבות על העוף, מערבבים בקערה ומשהים ל-20 דקות. שוטפים ומנגבים היטב.

2. מטגנים בסיר את העוף מכל הצדדים עד להזהבה טובה, ומוציאים לקערה. משאירים את השמן בסיר.

3. במקביל מבשלים את הפסטה במים עם כף מלח לפי הזמן שמצוין על השקית. מסננים את הפסטה ושומרים את המים.

4. מעבירים את הפסטה לסיר עם השמן (מוודאים שיש מספיק שמן בסיר, כחצי כוס), ומערבבים עד שכל הפסטה משומנת היטב. מתבלים בפלפל שחור.

5. הרכבת המנה: מסדרים בתחתית סיר רחב פרוסות תפוחי אדמה (עם רווחים ביניהן), ועליהן מהדקים שכבה של מקרוני. מסדרים שכבה של עוף ועוד שכבה של פסטה. מוסיפים שלושת רבעי כוס ממי הבישול של הפסטה ומחזירים לאש בינונית ל-5 דקות. אם רוצים, מוסיפים ביצים.

6. מכסים את הסיר בנייר אפייה ועליו המכסה, ומעבירים לתנור שחומם ל-100 מעלות (או לפלטה של שבת) ל-5-6 שעות. לחלופין, אפשר לצלות את החמין שעתיים ב-150 מעלות. 

עוף וספגטי בסיר אחד (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
חמין מקרוני. תלמדו מחיים כהן (התמונה להמחשה) | צילום: רעות עזר, mako אוכל

הפלוב של סבתא, מיטל רייכל

המרכיבים:

1 קילו בשר צלעות, חתוך לקוביות

שמן

3 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים

מלח

פלפל שחור

1 כפית כמון

1 ראש שום שלם

2 כוסות אורז עגול, שטופות

3-4 גזרים, חתוכים לרצועות

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר רחב את הבשר עד השחמה. מוציאים.

2. מטגנים באותו סיר את הבצלים עד הזהבה, ואז מחזירים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל וכמון

3. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.

4. מוסיפים לסיר את ראש השום ואת רצועות הגזר, עוד מעט מלח ופלפל שחור ומעל את האורז השטוף. שומרים על השכבות ולא מערבבים.

5. מוזגים מים רותחים עד כ-2 ס"מ מעל האורז, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דק.

6. פותחים את הסיר ובודקים את מצב המים: יוצרים חורים באורז עד תחתית הסיר ובודקים אם נותרו שם נוזלים. אם יש נוזלים - מחזירים לבישול של עוד 10 דקות ובודקים שוב. אם אין – מכבים את האש, מכסים במגבת מטבח ומניחים לכמה דקות.

7. מערבבים ומגישים.

** מומלץ להגיש עם סלט עגבניות ובצל עם שמן זית, מיץ לימון ומלח.

 

הפלוב של סבתא, מיטל רייכל (צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12)
צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12

קציצות דגים של עדי ויינברג

המצרכים:

קילו דג לבן טרי, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

חצי צרור נענע, קצוץ

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

ביצה

שמן לטיגון 

 

להגשה:

ירקות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

יוגורט עיזים

פלפל חריף

קליפת לימון מגוררת

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן בשמן כמה דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.

3. צולים את ירקות בתנור בשמן זית, מלח ופלפל שחור עד שהם רכים ויפים (כ-40 דקות ב-180 מעלות).

4. צלחות: מסדרים בתפזורת את הירקות על צלחת גדולה. מפזרים בין לבין יוגורט עיזים ואת הקציצות.

5. קוצצים פלפל חריף קטן קטן ומפזרים על הכל (לא חובה).

6. בוזקים שמן זית, מגררים מעט קליפת לימון ומגישים.

 

קציצות דגים של עדי ויינברג (צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12)
צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12

הדגים החריפים של מרים לוי, אמא של אבי לוי

המרכיבים:

2 נתחים של טונה אדומה טרייה

חצי לימון

מעט מלח גס

 

לסיר:

רבע כוס שמן סויה או קנולה

6 שיני שום, מעוכות

4 פלפלים חריפים ירוקים שלמים

1 לימון, קלוף ופרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח גס

4 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז') ומטגנים את שיני השום עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את הפלפלים החריפים ואת פרוסות הלימון ומערבבים קלות.

3. מוסיפים פפריקה ומלח ומערבבים כדקה. מוסיפים את קוביות העגבניות ואת הכוסברה הקצוצה, מביאים לרתיחה ומבשלים 25 דקות מכוסה על אש נמוכה מאוד.

4. סוחטים על נתחי הטונה מיץ מחצי לימון וממליחים. מסדרים אותם בסיר, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות, או עד שהדגים מוכנים.

הדגים החריפים של מרים לוי, אמא של אבי לוי (צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12)
צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12

כריך סלט עוף בחלה של חיים כהן

המרכיבים:

חלה

חזה עוף צלוי

4 תפוחי אדמה שלמים, מבושלים

מלח

פלפל שחור

מיונז

מלפפונים חמוצים

לקט אפונה וגזר קפוא, מופשר וחלוט

בצל ירוק, פרוס

 

להגשה:

2 עגבניות מגי

2 מלפפונים

לבבות חסה

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ס"מ ומעבירים לקערה.

2. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מיונז, מלפפון חמוץ, אפונה וגזר חלוטים ובצל ירוק.

3. פורסים את חזה העוף לפרוסות ואת החלה פורסים לאורכה.

4.מסדרים את הסלט ואת חזה העוף בשכבות, מכסים בחלה וחותכים לכריכים.

5. מגישים עם עגבניות, מלפפון ירוק ולבבות חסה.

פסח, חיים כהן במטבח - סלט תפוחי אדמה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בפעם שעברה שחיים כהן הכין לנו סלט תפוחי אדמה, עפנו לשמיים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כריך ירקות צלויים בתנור ועוף של חיים כהן

המרכיבים:

חלה

פולקה וירך עוף בגריל

4 עגבניות מגי, חתוכות

2 בצלים, חתוכים

3 פלפלים חריפים

1-2 חצילים, חצויים

2 פלפלים מתוקים, חתוכים

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הירקות (עגבניות, בצלים, פלפלים חריפים, חצילים ופלפלים מתוקים) עם שמן זית ומלח כ-20 דקות.

2. קוצצים את הירקות הצלויים לסלט.

3. קוצצים את בשר העוף לקוביות ומערבבים עם הירקות.

4.מגישים בחלה.

כריך ירקות צלויים בתנור ועוף של חיים כהן (צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12)
צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12

קישואים ממולאים של השף אוהד לוי

המרכיבים:

12 קישואים בייבי

שמן זית

2 שיני שום

כף עלי זעתר טריים

1 ליטר יוגורט עיזים

כף קורנפלור

 

למילוי:

כוס בורגול גס

2 כפות צנוברים

2 כפות צימוקים אוזבקיים

כפית ראס אל חנות

2 כפות דבש רימונים

נענע יבשה

מלח

פלפל שחור גרוס דק

 

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את הקישואים.

2. משרים את הבורגול בכוס מים רותחים.

3. מערבבים בקערה את הבורגול, הצנוברים, הצימוקים, הראס אל חנות, דבש הרימונים והנענע היבשה. מתבלים.

4. ממלאים את הקישואים בתערובת הבורגול וצורבים אותם קלות במחבת עם שמן זית. מוסיפים שום וזעתר טרי.

5. מוסיפים את היוגורט למחבת.

6. מוהלים בכוס את הקורנפלור במים, מערבבים ומוסיפים למחבת.

7. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

8. משחימים עם ברנר ומגישים.

 

קישואים ממולאים של השף אוהד לוי (צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12)
קישואים ממולאים | צילום: ישראל נגד הקורונה 3, קשת12