כשאנחנו חושבים על אוכל איטלקי (וזה קורה לא מעט, תאמינו לנו), אנחנו בדרך כלל חושבים על פסטה ופיצה, ואולי גם איזה יין טוב מטוסקנה. אבל השבוע נתקלנו ב-insider במתכון הזה לסלט איטלקי, ואף על פי שאנחנו מכירים סלטים דומים בגרסאות כאלה ואחרות (כולם יושבים אצלנו תחת הקטגוריה "סלטי קופסאות שימורים"), את המרכיבים של הסלט הזה מעולם לא חשבנו לשלב. 

הם לא נשמעים קשורים, וחייבים להודות - לא מדובר במרכיבים יפים במיוחד, לא לחוד, ועוד יותר לא ביחד, ואף על פי כן, מדובר בסלט טעים בטירוף שמשלב בהצלחה מתיקות, חמיצות ומליחות, וצירוף כל מרכיביו (הספורים) מייצר טעם אוממי ממכר. תוסיפו לזה את העובדה שהמרכיבים תמיד זמינים אצלנו במזווה, ומגיעים בקופסאות שימורים (סופר זול, הסלט הזה), ותבינו איך הוא הפך לסלט שאנחנו מכינים וזוללים דרך קבע.

המתכון המובא כאן הוא אלתור של הכתבת על הסלט האיטלקי המקורי, ולמרות שאנחנו הכי בעד אלתורים, חשוב לציין: אל תוותרו פה על התירס. החיבור שלו עם השעועית, הבצל והרוטב מייצר את הקסם של הסלט. מצד שני, אם אתם צמחונים, טבעונים או סתם לא אוהבים טונה - אפשר לוותר עליה, ולהישאר עם סלט מקסים, מיוחד ובריא. 

אלתור אפשרי נוסף קשור לבצל: אם אתם אוהבים טעם נוכח יותר של בצל אתם יכולים להגדיל את הכמות, לחתוך אותו לחתיכות גדולות יותר או להוסיף טבעות של בצל סגול. 

מרכיבים: 
כוס וחצי (כ-450 גרם) שעועית לבנה מקופסת שימורים
שלושת רבעי כוס (כ-200 גרם) תירס מקופסת שימורים
שלושת רבעי כוס (כ-150 גרם) טונה במים
רבע כוס בצל קצוץ

לרוטב: 
שמן זית
חומץ בלסמי 
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה: 

1. מסננים את הנוזלים של קופסאות השימורים מהשעועית, התירס והטונה. 

2. מפוררים מעט את חתיכות הטונה בעזרת מזלג. 

>> מתכונים לפסח

3. בקערה מערבבים קלות את השעועית, הטונה, התירס והבצל. נזהרים לא למעוך את השעועית. 

4. מוסיפים שמן זית וחומץ בלסמי בכמות שווה (הכמות היא לפי הטעם, אבל חשוב שהיחס יהיה אחד לאחד). 

5. מתבלים במלח ופלפל. 

*הסלט מחזיק כיומיים במקרר, הקפידו לאחסן בכלי אטום כדי להינמע מריחות בצל וטונה במקרר שלכם. 

בתאבון