ספינג' של חטאים מתוקים (צילום: דן פרץ)
ספינג' (אלה הספציפיות של קונדיטוריית חטאים מתוקים) | צילום: דן פרץ

ספינג' מקורי ממולא בקצפת

המרכיבים:
1 קילו קמח
20 גרם שמרים
3 כפות סוכר
כף שטוחה מלח גס
850 מ"ל מי ברז

לטיגון ולהגשה:
שמן
סוכר או אבקת סוכר
קצפת (קופסת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות אבקת סוכר)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.
2. מתחילים להוסיף מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3. לשים את הבצק בחוזקה, כדי להכניס בו כמה שיותר אוויר. מכסים ומניחים לתפיחה של שעתיים-שעתיים וחצי (אם רוצים, אפשר להסתפק ב-10 גרם שמרים – ולהתפיח את הבצק לילה שלם).
4. כשהבצק מכפיל את נפחו מוציאים ממנו את האוויר בעזרת כמה מכות.
5. מכסים היטב את הקערה (כדי שהבצק לא יגלוש) ומניחים את הבצק להתפחה נוספת של לילה, או 8 שעות.
6. בבוקר הבצק אמור להיות חלק ונעים לעבודה. מורחים אותו בכף שמן, יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים בשמן חצי עמוק.
7. ממלאים את הספינג' בקצפת, מצפים בסוכר ומגישים.

סופגניות מרוקאיות

המרכיבים:
1 קילו קמח
1/2 כף שמרים יבשים
340 מ"ל מים
2 ביצים
1 כף חמאה
1 כף שטוחה מלח גס
1 כפית תמצית וניל איכותית
3-4 שערות זעפרן

להגשה:
ריבה מחוממת
סוכר

אופן ההכנה:
1. לשים את כל ההחומרים יחד עד לקבל בצק חלק ונעים. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של בערך שעה וחצי.
2. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעובי שני ס"מ. מסדרים את העיגולים על משטח מקומח, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של שעה.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים כמה מהסופגניות משני הצדדים, מוציאים וממשיכים בטיגון.
4. ממלאים את הסופגניות בריבה מחוממת ומצפים בסוכר.

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות