לפני הכל, הצהרה: חטיפים זה לא אוכל. שלא יהיו טעויות ושלא תגידו שאמרתי אחרת. עכשיו, אחרי שהבהרנו את זה, אפשר להמשיך.

הכנת הכתבה הזו עוררה סערה גדולה אצלנו בבית. על השולחן נערמו דברים שבדרך כלל לא נכנסים הביתה, בטח שלא ביחד ובטח שלא בכמות כזאת. הבנות חגו סביב השולחן בהתרגשות ולא הבינו מה נפל על אמא. ובכן, מה שנפל על אמא זו נוסטלגיה. גם לי, שמקפידה על תזונה בריאה ועל הפרדה מלאה בין חטיפים לאוכל (ובין הבנות שלי לחטיפים), יש פינת זיכרונות נסתרת בלב ובה חבויה שקית יומולדת עם במבה-ביסלי-בייגלה. לכל מי שגדל בארץ יש אחת כזאת, לא? החטיפים הללו, משאירים פירורים ומתפזרים על המושב האחורי של האוטו או באוטובוס של הטיול השנתי, והם חלק מהילדות הישראלית. אבל אנחנו כבר לא ילדים, נכון? אז במקום ככה סתם מהשקית, אפשר לתת לנוסטלגיה קצת כבוד ולשדרג את החטיפים למנות קצת יותר מושקעות. לבנות הסברתי שלפעמים יש נסיבות מקלות וחוץ מזה, כמאמר השיר: "לא אכפת לי להשתטות קצת לפעמים". עוד דבר קטן: אין אפילו גרם של בריאות במתכונים שלפניכם, כך שאם זה מה שאתם מחפשים, אני מציעה לכם לעבור למקום אחר ולחזור לכאן כשיתחשק לכם קצת להגזים.

חיתוכיות בייגלה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
חיתוכיות בייגלה. אין על שוקולד ובייגלה ביחד | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

חיתוכיות בייגלה

שילוב קלאסי של מתוק ומלוח.

המרכיבים:
100 גרם בייגלה שמיניות מלוחות (2 כוסות גדושות)
100 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה 

אופן ההכנה:

1. שמים את הבייגלה בקערה. ממסים בסיר קטן תוך ערבוב (או במיקרו בפולסים - עוצרים ומערבבים) שוקולד, שמנת וחמאה.

2. יוצקים את התערובת על הבייגלה ומערבבים היטב עד שכל הבייגלה מצופה בשוקולד.

3. משטחים את הבייגלה המצופה בתבנית בגודל 15X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למספר שעות, עד שהשוקולד מתקשה.

4. שולפים את המשטח מהתבנית וחותכים בסכין גדולה לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.

 

סלט ביסלי פלאפל (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
סלט ביסלי פלאפל. ביסילי במקום קרוטונים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סלט ביסלי פלאפל

הסלט הזה כל כך בריא עד שאפשר להוסיף לו ביסלי בלי נקיפות מצפון. טוב, עם קצת.

המרכיבים:
1 סלסילת עגבניות שרי, עדיף שרי תמר
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1 בצל קטן
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש במוקפאים)
1 שקית קטנה ביסלי פלאפל

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לרבעים. מפרידים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה מהגבעולים ומרחיקים את הגבעולים. קוצצים את הבצל דק.

2. מערבבים את חומרי הסלט מלבד הביסלי בקערה גדולה.

3. מנערים בצנצנת סגורה את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.

4. מפזרים את הביסלי מעל הסלט ומערבבים קלות.

(אם מכינים את הסלט מראש, מוסיפים את הרוטב ואת הביסלי רק בסמוך להגשה)

 

גלידת קבוקים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
גלידת קבוקים. מי היה מאמין שקבוקים יככבו בגלידה? | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

גלידת קבוקים

שלושה חומרים בלבד, מעט מאוד עבודה והתוצאה מרשימה וטעימה.

המרכיבים:
200 גרם קבוקים (2 כוסות גדושות), אפשר להשתמש ברגילים או במצופים שומשום
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב מרוכז

אופן ההכנה:

1. מרסקים במעבד מזון כוס אחת של קבוקים לפירורים גסים.

2. קוצצים גס בעזרת סכין את כוס הקבוקים הנותרת (חיתוך לשניים של כל קבוק יעשה את העבודה). שומרים בנפרד.

3. שומרים להגשה 3 כפות מכל אחד מהסוגים.

4. מקציפים יחד שמנת, חלב מרוכז ופירורי קבוקים לקצפת יציבה. מקפלים אל התערובת את הקבוקים הקצוצים.

5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש-קייק מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים לשמונה שעות.

6. להגשה: הופכים את התבנית על מגש ואחרי כמה דקות מחלצים את הגלידה. פורסים, מפזרים מהקבוקים ששמרנו בצד ומגישים.

 

פנה-קוטה במבה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פנה קוטה במבה. אפילו בלי ג'לטין | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פנה קוטה במבה

אל תיבהלו, לא מדובר בפנה קוטה לפי הספר שדורשת התעסקות בג'לטין. שימוש במרשמלו להסמכת בלילות מתוקות הוא טריק אמריקאי ותיק, ואנחנו נלאים אותו בעזרת הוספת במבה.

המרכיבים:
לפנה קוטה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/4 כוס חלב
1 כוס במבה, מרוסקת
60 גרם מרשמלו לבן, חתוכים לפיסות קטנות (1/3 חבילה גדולה)

לגאנאש צ'ילי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
קמצוץ צ'ילי טחון
100 גרם שוקולד מריר
3-4 יחידות מרשמלו, חתוכים לפיסות קטנות (20 גרם)

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מחממים שמנת, חלב ובמבה. מביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב. מכסים ומניחים לחצי שעה.

2. מעבירים את התערובת דרך מסננת. לוחצים בעזרת כף כדי להעביר את כל התוכן.

3. מחזירים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מעבירים לאש הקטנה ביותר, מוסיפים מרשמלו וממשיכים לערבב עד שהמרשמלו נמס לחלוטין והתערובת אחידה.

4. ממלאים כוסיות עד 3/4 מגובהן ומעבירים למקרר לשעתיים.

5. מכינים את הגאנאש: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת, מלח וצ'ילי. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד ומרשמלו. מחכים שתי דקות ומערבבים היטב.

6. מחזירים לאש הקטנה ביותר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד והמרשמלו נמסים לחלוטין, והתערובת אחידה. מניחים לצינון.

7. כשהגאנאש כמעט בטמפרטורת החדר, מוציאים את הכוסיות מהמקרר וממלאים כל אחת עד שפתה בגנאש. מקשטים בפירורי במבה.

(מי שלא מאמין בשילוב שוקולד וצ'ילי, יכול לוותר על הצ'ילי)

אצבעות לחם ותפוצ'יפס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אצבעות לחם ותפוצ'יפס. איטליה פוגשת את ישראל | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אצבעות לחם ותפוצ'יפס

ציפוי פריך ומלוח לאצבעות בצק רכות. מושלמות לטבילה בכל רוטב או מטבל.

המרכיבים:
1 שקית קטנה תפוצ'יפס
450 גרם קמח (3 כוסות ועוד שתי כפות)
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
200 מ"ל מים חמימים
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

1. מעבירים את התפוצ'יפס לקערה גדולה ומרסקים בידיים לפירורים גדולים. שומרים בצד.

2. אם משתמשים בשמרים טריים, ממסים אותם ברבע כוס מן המים בתוספת הסוכר ושתי כפות מן הקמח.

3. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח בקערה גדולה. מוסיפים מלח ולשים היטב במשך 8 דקות לבצק רך ונעים לעבודה. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש וקשה מדי, מוסיפים מעט מים.

4. מניחים לתפיחה במקום חמים להכפלת נפח הבצק.

5. מוציאים את האוויר מהבצק ולשים דקה. מרדדים למלבן בעובי סנטימטר.

6. מורחים את המלבן בשמן זית ומפזרים מחצית מכמות פירורי התפוצ'יפס. מהדקים היטב בעזרת הידיים.

7. הופכים את המלבן בזהירות וחוזרים על הפעולות גם בצידו השני. חותכים לאצבעות ברוחב סנטימטר ובאורך 10 סנטימטר.

8. מעבירים את האצבעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עשרים דקות.

9. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהאצבעות זהובות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכונים עם החטיפים עם החברים

>> מכינים בבית: ריבת תותים
>> לביבות תרד ובורגול בריאות