כשמגיעים אורחים, אני אוהבת להפתיע אותם עם קינוחים אישיים וחגיגיים כמו הטארטלטים. כדי להכניס בהם גיוון ועומק הכנתי טארטלטים מבצק קקאו פריך. מילאתי אותם בגאנאש שוקולד מוקצף, בגאנאש שוקולד לבן ופיסטוק ובקרם ריבת חלב. השילוב של קלתיות הבצק הפריך האפויות עם מבחר המליות הקרמיות יוצר משחק של מרקמים וטעמים.

טארטלטים - הבצק (צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel)
בצק לטארטלטים. הוספנו קקאו, בשביל הצבע והשוקולדיות | צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel

קלתיות: מתכון בסיסי

זמן הכנה 90 דקות | רמת קושי בינוני | כשר חלבי

החומרים ל-14 קלתיות בקוטר 8 ס"מ:
½1 כוסות (200 גרם) קמח, מנופה
110 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
5 כפות סוכר או 4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
2 כפות קקאו
1 ביצה

אופן ההכנה:

1. מערבלים את הקמח והחמאה בקערת מערבל עם וו גיטרה במהירות אטית עד קבלת פירורים.

2. מוסיפים את הסוכר (או אבקת הסוכר), המלח והקקאו וממשיכים לערבל.

3. מוסיפים את הביצה, מגבירים את המהירות ומעבדים רק עד שנוצר בצק (נזהרים מעיבוד יתר; הוא עלול לפגוע במרקם הבצק). מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים ברדיד ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30-60 דקות.

4. מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח או על נייר אפייה, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר הגדול מעט מקוטר התבניות ומעבירים את הבצק לתבניות. מהדקים היטב לדפנות וחותכים את השוליים המיותרים. מאחסנים את התבניות במקפיא במשך 15­-20 דקות.

5. מוצאים את התבניות מהמקפיא ודוקרים במזלג את תחתיות הבצק. מרפדים אותן ברדיד אלומיניום ומניחים עליו משקולות (המשקולת צריכות להיות מהודקות היטב גם לדפנות).

6. אופים את התחתיות במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק אפוי לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הוספת הקרמים.

טארטלט קרם שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel)
טארטלט קרם שוקולד. פשוט גאנאש מוקצף | צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel

טארטלט קרם שוקולד

זמן הכנה: שעתיים | רמת קושי: בינוני | כשר: חלבי

החומרים ל-14 קלתיות בקוטר 8 ס"מ:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
14 קלתיות אפויות
דובדבני אמרנה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 200 מ"ל מהשמנת המתוקה בבן מרי. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד קבלת קרם אחיד ומבריק. מצננים ומעבירים למקרר למשך 60-90 דקות.

2. מעבירים את הקרם לקערת מערבל ומקציפים עם יתרת השמנת עד קבלת קרם אוורירי (נזהרים מהקצפת יתר). מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

3. מזלפים את הגאנאש לקלתיות האפויות. אפשר להגיש עם דובדבני אמרנה.

טארטלט קרם שוקולד לבן ופיסטוק (צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel)
טארטלט קרם שוקולד לבן ופיסטוק. אנחנו רוצים כאלה, ועכשיו | צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel

טארטלט קרם שוקולד לבן ופיסטוק

זמן הכנה: שעתיים | רמת קושי: בינוני | כשר: חלבי

החומרים ל-14 קלתיות בקוטר 8 ס"מ:
1 מכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
1 כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות מתמחות)
14 קלתיות אפויות
שבבי פיסטוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 200 מ"ל מהשמנת בבן מרי. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב, עד קבלת קרם אחיד ומבריק. מעבירים למקרר למשך 60-90 דקות.

2. מעבירים את התערובת לקערת מערבל, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי (נזהרים מהקצפת יתר). מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

3. מזלפים את הגנאש לקלתיות האפויות. אפשר להגיש עם שבבי פיסטוקים.

טארטלט קרם גבינה וריבת חלב (צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel)
טארטלט קרם גבינה וריבת חלב. גם לאלה היינו עושים טובה | צילום: אנטולי מיכאלו, ifeel

טארטלט קרם גבינה וריבת חלב

זמן הכנה שעתיים | רמת קושי בינוני | כשר חלבי

החומרים ל-14 קלתיות בקוטר 8 ס"מ:
250­ גרם גבינת שמנת 30%
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס ריבת חלב
20 גרם (2 שקיות) סוכר וניל
1/2 כוס שבבי שוקולד מריר
14 קלתיות אפויות

אופן ההכנה:

1. מקציפים היטב בקערת מערבל את הגבינה, השמנת המתוקה, ריבת החלב וסוכר הווניל עד קבלת תערובת אחידה. מקררים.

2. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לקלתיות האפויות. מפזרים מעל את שבבי השוקולד ומגישים.

הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת

סטיילינג: ענת רן
כלים: OFRA-T קרמיקה בעבודת יד, טל' 054-4400103, www.ofra-t.com

>> ארוחת הבוקר המושלמת: קרפ קינמוני עם ריבה
>> איך מכינים ביסלי?