פלפלים קלויים זה דבר נהדר. אפילו אנחנו, בתור אנשים שמעדיפים את הסלט שלהם נטול פלפלים, חולים על פלפלים קלויים - הם רכים ומתוקים, עם קצת טעם קלוי של על האש ועם התחמיץ הנכון הם בכלל חגיגה. הבעיה היא, שלקלות אותם זה ממש מלכלכך, ואנחנו לא מדברים על הבלאגן שקלייה על אש פתוחה עושה, אלא מה שקורה אחרי שמקלפים אותם. הרי כל מי שאי פעם קלה פלפלים יודע - צריך לשים אותם בקופסה סגורה שיזיעו ורק אחר-כך לקלף אותם. מה שקורה זה שהם נהיים ממש רכים ורטובים וברגע שמוציאים את להם את העוקץ, כל הגרעינים הקטנים שלהם מתפזרים ונדבקים לכל מקום. 

מליסה קלארק, בלוגרית האוכל של הניו יורק טיימס, מראה לנו שיטה גאונית בפשטותה. חותכים מראש את הפלפלים לחצאים ומסירים את כל הגרעינים. למרות שזה נראה כאילו יהיה קשה לקלף את הפלפלים אחרי הקלייה, דווקא לא. הבעיה נפתרה. 

 

ועכשיו כשאתם יודעים איך לקלות פלפלים, קבלו מתכון >> סלט פלפלים קלויים בתחמיץ עשבי תיבול

שתפו את הטיפ

>> בתנור של אביבה: עוגיות שוקולד בשחור לבן
>> הצטרפו לקבוצה של אוכל טוב בפייסבוק וקבלו עדכונים על בסיס יום יומי