שלוליות גבינה

ארוחת בוקר או ביניים זריזה וכיפית.

מערבבים 500 גרם גבינה לבנה (2 גביעים רגילים או אחד גדול), 4 כפות קמח תופח, 4 כפות סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים כפית תמצית וניל ואם יש גם קצת שמנת מתוקה. מטגנים שלוליות במחבת. למתכון המלא של ענת אלישע: שלוליות גבינה

שלוליות גבינה ככה, כמו שהן (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
שלוליות גבינה ככה, כמו שהן | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט כרובית

אם יש לכם מעבד מזון, אפילו 10 דקות לא צריך בשביל הסלט הנהדר הזה.

מגררים כרובית בפומפייה (או מעבד מזון), מוסיפים עשבי תיבול בשפע, צנוניות פרוסות, חמוציות, שקדים ואגוזים. מכינים רוטב משמן זית, דבש, לימון, מלח ופלפל ומערבבים. למתכון המלא של יעל קצב: סלט כרובית

ברקוקש פטנט

הברקוקש הוא מעין דייסה מתוקה שנכנסה לחיינו דרך המטבח המרוקאי, ובגרסתה המקורית היא לוקחת הרבה יותר מעשר דקות עבודה. אבל לא כשמכינים אותה על בסיס פתיתים!

מחממים כוס מים בקלחת ומוסיפים חצי כפית מלח. כשרותח מוסיפים כוס פתיתים, ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. מוסיפים כוס חלב וכפית חמאה ומבשלים תוך ערבוב עד שהחלב מסמיך. מגישים עם עוד כפית חמאה. מתכון לברקוקש פטנט

ברקוקש מקוצר (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ברקוקש מקוצר | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סופלה שוקולד במיקרו

משהו קטן ומתוק שאפשר להכין כשאין זמן בכלל.

מערבבים בקערה 4 כפות קמח תופח, 4 כפות סוכר ו-2 כפיות קקאו. מוסיפים ביצה, 3 כפות חלב וכמות זהה של שמן ומערבבים רק עד אחידות. מחלקים את הבלילה בין שני ספלים קטנים משומנים, מטביעים קובייה או שתיים של שוקולד בכל אחד ומכניסים למיקרו ל-2 דקות. מגישים עם אבקת סוכר. למתכון המלא: סופלה שוקולד במיקרו

סופלה שוקולד במיקרו (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סופלה שוקולד במיקרו | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

חומוס בשני מרכיבים

חומוס הכי מהיר שיש, שביחד עם פיתות יכול להשביע בקלילות 4 נפשות רעבות.

מסננים חומוס מקופסת שימורים מהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד. מכניסים לבלנדר את גרגירי החומוס, מוסיפים חצי כוס מהנוזל ששמרנו בצד ו-2 כפות של טחינה גולמית וטוחנים למחית חלקה במשך כדקה. מתבלים במלח. למתכון המלא של שרית נובק: חומוס ביתי בשני מרכיבים

חומוס ביתי בשני מרכיבים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
5 דקות, אפילו לא 10 | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סלט קוסקוס מהיר

אם אתם רוצים להתמלא ממנה אחת, סלט הקוסקוס הזה הוא בשבילכם. אפשר וכדאי להחליף את הקוסקוס בקוסקוס מלא. 2 מנות.

מניחים בקערה כוס קוסקוס מהיר הכנה ומכסים במים רותחים עם מעט שמן זית ומלח. מכסים ומניחים בצד. בינתיים חותכים חצי סלסלת עגבניות שרי ומלפפון אחד. מעבירים לקערה, מוסיפים כוס גרגירי חומוס מבושלים מקופסה (שטופים ומסוננים) ואת הקוסקוס המוכן. מתבלים במיץ לימוןשמן זיתמלח ופלפל.

גיוונים: אפשר להחליף את הקוסקוס בבורגול מהיר הכנה, להוסיף עשבי תיבול, גבינה מלוחה, בצל, צנוברים ועוד.

סלט קוסקוס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
סלט קוסקוס מהיר. אפשר גם עם בורגול | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

סלט פאטוש

סלט ירקות מהיר שמגיע מחומש בקרעי פיתה, שהופכים אותו למשביע (וגם לטעים) יותר. 2 מנות יפות.

קוצצים גס 2 מלפפונים, 2 עגבניות ובצל סגול. קולים פיתה או מטגנים אותה עד הזהבה וקורעים לחתיכות גסות. קוצצים גס מעט נענע ופטרוזיליה. מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ואו רוצים גם סומאק. למתכון המלא של רותם ליברזון: סלט פאטוש

פאטוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט פאטוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קאצ'יו א פפה 

קלאסיקה איטלקית פשוטה של 3 מרכיבים - פסטה עם גבינה ופלפל שחור. 4 מנות.

מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם רותחים, מוסיפים להם מלח בנדיבות, מכניסים אליהם חבילת פסטה ארוכה ודקה (500 גרם, כמה שיותר דקה - ככה היא תתבשל מהר יותר) ומבשלים לפי הוראות היצרן. כמה דקות לקראת סיום בישול הפסטה, מחממים מחבת גדולה עד שהיא רותחת. מוסיפים אליה כף של פלפל שחור גרוס טרי (בחתיכות גדולות) ומטגנים על יבש את הפלפל כדקה או שתיים. מוציאים כוס ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים 3/4 ממנה למחבת. מביאים לרתיחה. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת. מוסיפים 3/4 כוס של גבינת פרמזן (או פקורינו, או גבינה עם אופי אחרת), מערבבים היטב ומוסיפים עוד ממי הבישול אם צריך. מעבירים לצלחות ומגישים עם עוד גבינה. 

קאצ'יו א פפה (צילום: Julie208, Shutterstock)
כמה שהפסטה יותר דקה, ככה היא תתבשל מהר יותר | צילום: Julie208, Shutterstock

נודלס מהירים ברוטב פיקנטי

מנת נודלס שלא הייתה מביישת מסעדה אסייתית, עם רוטב מהיר מהיר שרק צריך לערבב. 3 מנות.

מבשלים 100 גרם אטריות אורז (או אחרות שאוהבים) בסיר עם מים רותחים 7 דקות או לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד מעט ממי הבישול. מערבבים בקערה עמוקה 2 כפות חמאת בוטנים, 2 כפות רוטב סויה, כף רוטב דגים (אפשר להחליף בחומץ בלסמי מצומצם), כף שמן צ'ילי, 2 כפות ממי הבישול של האטריות ושן שום מגוררת. מוסיפים את האטריות, מערבבים וזוללים. למתכון המלא של רותם ליברזון: נודלס ב-10 דקות

סלט פסטה בלי פסטה

כשאין זמן להכין פסטה לסלט פסטה (לפסטה קצרה כמו פוזילי או פנה לוקח יותר מ-10 דקות להיות מוכנה), מכינים סלט פסטה מינוס הפסטה. שילוב של ירקות טריים עם שימורים איכותיים וגבינה מלוחה תמיד עושה את העבודה. 2 מנות.  

חותכים חצי סלסלת עגבניות שרי לרבעים וחצי בצל לפרוסות דקות, ומעבירים לקערה. מגלענים חופן זיתים (ירוקים או שחורים. הכי מהר: נותנים להם מכה עם הצד הקהה של הסכין, כמו שעושים עם שום, ושולפים את הגלעין), קוצצים רבע צנצנת של עגבניות מיובשות וחותכים 100 גרם גבינה בולגרית לקוביות – ומוסיפים לאותה הקערה. מתבלים במלח (בעדינות, בגלל הגבינה), בפלפל שחור, בשמן זית ובחומץ בלסמי.

גיוונים: אפשר להוסיף לבבות ארטישוק משומרים, עלי בזיליקום או אורגנו (טרי או מיובש) או להחליף סוג גבינה.

נודלס ברוטב שתי דקות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
נודלס ברוטב שתי דקות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

פנצנלה טונה

פנצלנה הוא סלט איטלקי המבוסס על לחם יבש. הגרסה חסרת הסבלנות של הסלט הזה עושה שימוש בלחם קלוי. 2 מנות.

קולים בטוסטר 2 פרוסות לחם, לא משנה איזה (אבל עדיף פרוסות לחם שמנמנות). קוצצים 3 עגבניות, 2 מלפפונים, ופורסים בצל לפרוסות דקות. מעבירים לקערה. קורעים את פיסות הטוסט, מוסיפים לקערה ומערבבים עם הירקות. מוסיפים שמן זית, חומץ בן יין אדום, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מסננים קופסת טונה מהשמן, מוסיפים מעל הסלט ומגישים.

גיוונים: עגבניות מיובשות קצוצות, זיתי קלמטה מגולענים, עלי בזיליקום, עלי רוקט ועוד.

סלט עגבניות ולחם איטלקי (צילום: Olga Nayashkova, Istock)
סלט פנצנלה. רק להוסיף טונה | צילום: Olga Nayashkova, Istock

חביתת תרד

מנה אחת, שתמלא לילדים את הבטן בתוך רגעים ספורים. לגרסה מפנקת יותר מוסיפים גבינה צהובה.

טוחנים כוס עלי תרד. טורפים ביצה בקערה ומוסיפים את התרד הטחון, כף סולת וכף קוטג'. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור. למתכון המלא של קרן שפירא: חביתת תרד

חביתת תרד (צילום: istockphoto)
חביתת תרד | צילום: istockphoto

ביצה רכה עם לחם פריך וסלט עגבניות קטן

מאז ששמעתי על השיטה הזאת להכנת ביצים רכות, לא חזרתי אחורה. היא עובדת באופן מושלם בכל פעם מחדש. 2 מנות.

מדליקים קומקום עם מים ומכניסים לטוסטר 2 פרוסות לחם. יוצקים אל תוך סיר קצת יותר מסנטימטר אחד של מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 ביצים. מבשלים שש וחצי דקות עם מכסה סגור. בזמן שהביצים מתבשלות, קוצצים דק 2 עגבניות גדולות ומעבירים לקערה. מוסיפים להן שן שום קצוצה דק או כתושה, שמן זית ומלח. מערבבים. אחרי שש וחצי דקות בדיוק מוציאים את הביצים מהסיר, שוטפים כחצי דקה תחת זרם מים קרים ומעבירים לצלחת מיוחדת לביצים. מגישים עם הסלט הקטן והלחם הקלוי.

סנדוויץ' חזה עוף עם מיונז צ'ילי

לא באמת צריך המון זמן טיגון לחזה עוף משוטח (אלו של השניצלים, שמגיעים במחלקת הבשרים של הסופר בין 2 ניילונים שקופים), העיקר שהמחבת תהיה חמה חמה לפני שאתם מוסיפים לה את השמן. 2 מנות.

מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת רותחת, יוצקים אליה מעט שמן ומניחים בתוכה 2 חזות עוף משוטחים לשניצל (שני חצאים של פרפר אחד). צולים על אש גבוהה עד שהעוף מוכן, כ-3-4 דקות מכל צד. בינתיים מערבבים 2 כפות מיונז עם כף רוטב צ'ילי מתוק וקורט מלח. פורסים עגבנייה אחת ושוטפים כמה עלי חסה. מגישים כל חזה עוף בתוך לחמנייה/גב'טה/חצי בגט/2 פרוסות לחם ומלפפון חמוץ בצד.

ביצה רכה (צילום: mikafotostok, Istock)
ביצה רכה מושלמת וטוסט. תעקבו אחרי השיטה הזאת והיא תצא לכם מעולה בכל פעם | צילום: mikafotostok, Istock

סלט סלק מהיר

יש בסלט הזה את הוויניגרט הגאוני של אמא שלי, שהולך מעולה עם כל דבר. 4 מנות.

חותכים 4 סלקים מבושלים וקלופים (נמכרים בוואקום) לקוביות. שמים בצנצנת: כפית גדושה חרדל, 2 כפות מיונז, שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מיץ מחצי לימון, 5 כפות שמן זית ומעט חומץ בן יין לבן. משקשקים היטב. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב. מערבבים בקערה את קוביות הסלק והוויניגרט ומגישים.

>> והנה עוד 3 מתכונים ב-10 דקות

בתיאבון (ויאללה, שנתעורר מהסיוט הזה)!

** גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במאי 2021