3 טיפים לקציצה המושלמת

מערבבים. מומלץ ללוש את תערובת הקציצות בידיים, כדי שהחומרים יתאחדו טוב יותר והטעמים יתחברו.
מקררים. חשוב להשהות את התערובת במקרר להטמעת טעמים ולהתייצבות.
מעצבים. הסבתות עשו את זה בידיים רטובות, אבל הרבה יותר נוח לעצב את הקציצות בידיים משומנות קלות. כך לא תצטרכו להרטיב אותן שוב ושוב.

3 טיפים לטיגון מושלם

השמן. חייב להיות איכותי, טרי/נקי ומתאים לטיגון. מטגנים בשמן חצי עמוק (כמו לשניצל). השמן צריך להיות חם, אחרת הקציצות יתבשלו בו, יספגו אותו ולא ישחימו יפה מבחוץ.
הקציצות. צריכות להיות בגודל אחיד ובטמפרטורת החדר לפני שמכניסים אותן לשמן. קציצה קרה מורידה את הטמפרטורת של השמן בבת אחת, ואז במקום טיגון מתקבל בישול בשמן.
3,2,1 ניסיון. מטגנים קציצה אחת, טועמים אותה ומתקנים תיבול ומרקם לפני שמטגנים את כל הכמות.

קציצות עוף ושומשום פריכות. סגנון: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קציצות עוף ושומשום פריכות. פריכות ונהדרות | צילום: דניאל לילה, על השולחן

קציצות עוף ושומשום פריכות

30 קציצות. 30 דקות קירור. 25 דקות הכנה

כשהן יוצאות מהמחבת הן קראנצ’יות, ואחרי לילה במקרר הן מקבלות מרקם של שניצל. הטרגון מוסיף טוויסט נפלא לטעם!

המרכיבים:
1/2 ק”ג עוף טחון (חזה או פרגיות)
2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות
2 ביצים
1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי טרגון
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
2 כפות שומשום קלוי
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון טחון
1 כף חומץ אורז או רגיל
2 כפות שמן שומשום
מלח
3-2 כפות פירורי לחם (לא חובה)

לטיגון: שמן לטיגון חצי עמוק
2 ביצים טרופות
2 כוסות פנקו (פירורי לחם יפניים)

אופן הההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הלחם לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות (אם התערובת רכה מדי ולא נוחה לעבודה, אפשר להוסיף 3-2 כפות פירורי לחם).

2. יוצרים קציצות בקוטר 7 ס”מ בידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. משהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל קציצה בביצה טרופה, מצפים בפירורי פנקו ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4. מגישים מייד או שומרים במקרר בקופסה אטומה. להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

ואפשר גם: להכין את הקציצות עד שלב הציפוי לפני הטיגון, להקפיא ולטגן לפי הצורך.

קציצות טונה. סגנון: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קציצות טונה. טעימות אפילו יותר ביום שאחרי | צילום: דניאל לילה, על השולחן

קציצות טונה

25 קציצות. 30 דקות קירור. 25 דקות הכנה

קציצות מנצחות, שהופכות אפילו יותר טעימות ביום המחרת. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים. אין צורך לחמם, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה. מי צריך יותר?

המרכיבים:
4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 שיני שום כתושות
1 בצל מגורר על פומפייה דקה
2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות
2 ביצים
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.

2. יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3. מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4. מגישים מייד או שומרים במקרר בקופסה אטומה. להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

שער על שולחן, גליון יולי 2012. סגנון: עמית פרבר (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
גליון יולי של "על השולחן" | צילום: דניאל לילה, על השולחן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> דקיקיות שוקולד וקוקוס מפתיעות
>> שייקים ביתיים ובריאים