בכל פעם שנדמה שהאדם כבר שבר כל שיא עצלנות אפשרי, בסוף מתברר שעם טיפה מאמץ אפשר למתוח את הגבול עוד קצת. כדי שזה יקרה אנחנו זקוקים לאנשים מלאי תושייה שלא ינוחו לרגע עד שיצליחו להמציא משהו חדש - ולשמחנו אנחנו מגלים עוד ועוד כאלה ככל שעובר הזמן.

>> בקרו אותנו בפייסבוק, יש אוכל

הפעם מדובר בג'ון מקאלום, סטודנט באוניברסיטת הרווארד המוערכת, שטרח והמציא בלילת עוגה מיוחדת, המתאימה ייחודית למכלים של ספריי. אחרי שלמד וחקר את הכימיה שמאחורי התפיחה של עוגות, בדק מקאלום החרוץ האם בועות האוויר הנדחסות החוצה יחד עם הבלילה יוכלו לשמש כתחליף לאבקת אפייה או סודה לשתייה. למזלנו, התברר כי הנחת העבודה שלו הייתה נכונה לחלוטין - ושזה אמנם עובד יפה.

אחרי עבודה אינטנסיבית בחדר המעונות שלו, שם שיפר ושכלל את המתכון הבסיסי לכדי בלילה אמיתית, בימים אלה הוא וקולגה נלהבת עובדים על רישום המוצר כפטנט ופועלים להפוך את המכל למוצר מדף שכיח.

אחד מיתרונותיה של עוגת המכל הוא שהיא מוכנה בתוך דקה אחת במיקרו, והטעם? השניים טוענים כי טעמה הוא ככל עוגה, ואפילו קיבלו אישור ממומחית האפייה ג'ואן צ'אנג, שטעמה ונתנה חותמת איכות. כמה זמן נצטרך לחכות עד שהמוצר ייצא לשוק? כנראה שיותר מדקה, אבל בשביל עוגה שלא צריך לערבב, לקפל ולהתפיח - אנחנו מוכנים לחכות כמה שצריך. 

>> 3 קינוחי מסעדות שיעשו לכם מתוק
>> וגם עוגת שמרים שוקולד ביתית עם קיצור דרך מפתיע