הסבתות היו מחביאות אותן בקופסה על המדף הכי גבוה בארון, כדי שאפשר יהיה לשמוע את הפתיחה כשאחד הנכנסים מנסה לגנוב עוגייה לפני שהאורחים מגיעים. עכשיו: המתכונים
לטבילה וציפוי: 1 ביצה טרופה 100 גרם סוכר גבישי או סוכר מתובל בקינמון
אופן ההכנה:
1. מערבלים ביצים, חמאה, שמן, מיץ, וניל, סוכר וקליפת לימון 4-3 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, שומשום וזרעי שומר בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים בהדרגה לתערובת שבמיקסר וממשיכים בערבול עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים ומכניסים למקרר לשעה מנוחה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים מכל חלק נקניק בקוטר 1 ס"מ. מכל נקניק חותכים מקטעים באורך 8 ס"מ וסוגרים אותם לטבעות.
5. טובלים צד אחד של כל כעך בביצה טרופה ולאחר מכן בסוכר גבישי או בתערובת של סוכר וקינמון ומניחים כשהציפוי למעלה.
6. אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.
גיליון נובמבר של "על השולחן", מגזין הגסטרונומיה המוביל בישראל, חוזר למזרח - מגיוזה ועד דים סאם: 5 כיסנים מצטיינים שלב אחר שלב; מגלים את נפלאות המטבח האינדונזי; חגיגה הודית צמחונית של סג'ידה; ארוחה מסורתית יפנית, וגם: אופים עם בשר טחון, מבשלים עם דלעת, מכינים פילאף ומציינים את עונת האגסים - כל אלה ועוד 60 מתכונים נפלאים בגיליון אוקטובר של "על השולחן".