אדום או ירוק? כבר לא צריך להתלבט. קבלו את הפיתוח החדש של מכון וולקני: אשכול ענבים דו-צבעי. הזן החדש, העונה לשם "יובלי", הוא זן נטול גרעינים שהאשכולות שלו חצויים – חצי ירוק וחצי אדום. ומה עם הטעם? בניגוד להבדל המוכר בין ענבים אדומים לירוקים כשהם נמכרים בנפרד, בזן החדש ההבדל בטעמים הוא מזערי, והשוני הוא כמעט ורק פיגמנטלי.

זן ענבים יובלי (צילום: מכון וולקני,  יחסי ציבור )
ענבי יובלי. כבר לא צריך לבחור בין ירוק או אדום | צילום: מכון וולקני, יחסי ציבור

ועכשיו תחכו שנתיים

תמונת האשכול החצוי מוצגת בימים אלו בתערוכת צילום של חוקרי מכון וולקני (הפתוחה לציבור הרחב), המציגה את מה שנתפס בעדשת המצלמה של החוקרים במהלך עבודתם - וכך בעצם נחשפה לציבור. נכון לעכשיו הזן החדש קיים רק במכון ועדיין לא נמכר למגדלי הפירות. להערכת הגורמים במכון ייקח כשנתיים עד שנוכל לראות אותו בסופרים ובחנויות הירקות.

על הזן החדש אחראי צוות פיתוח בראשות ד"ר אביחי פרל, ששקד על העניין כעשר שנים. כמו כל שאר הזנים, גם יובלי פותח בשיטת ההשבחה, שבה לוקחים שני זנים, בודקים את תכונותיו של ה"צאצא" שלהם, ומחליטים אם יש טעם להמשיך עם המוצר.

"למרות שכולם נורא מתלהבים, התגובות האמתיות יגיעו אחרי שאנשים יטעמו את הענבים. צריך לזכור שהזן הזה עדיין לא עבר את מבחן הטעם", אומרת נעמה רוזנברג, דוברת מכון וולקני. "אבל אנחנו מאמינים שהוא יעבור את המבחן, כי הזנים שאנחנו מפתחים מאוד טעימים".

>> סלט פתיתים משודרג עם בטטה
>> עוגת פקאן בחצי שעה