"הדוב" שמשודרת בדיסני+ (עונה 2 כבר זמינה במלואה) עוקבת אחרי שף כרמן ברזטו, משפחתו וצוות הטבחים שמפעילים את אחת המזללות הפופולריות של שיקגו, שמגישה כריכי בקר איטלקיים ובעונה השנייה הופכת למסעדת שף. זאת בגדול העלילה של הסדרה, שמתארת את עולם המסעדנות כולל כל האתגרים, הקשיים, הבירוקרטיות, האינטנסיביות, המתח והכאוס. אבל בין לבין, יש סצנות שאין דרך לתאר אותן חוץ ממגרות ומעוררות תיאבון בצורה קיצונית, כשבראשן צילום בן דקה בפרק 9 של עונה 2 במסגרתו שפית סידני מכינה לשוגר אומלט.

האומלט הזה חירפן לא מעט צופים וזכה ללא מעט איזכורים וחיקויים וכמובן שגם אנחנו לא יכולנו להישאר אדישים. כבר ראינו אומלטים וביצים מקושקשות או עלומות של שפים בסדרות וסרטים, אבל משהו באומלט הזה מהפנט בצורה יוצאת דופן: הוא מורכב מ-3 ביצים, גבינת בורסן, כמות עצומה של חמאה ומעליו עירית קצוצה, מלח, פלפל שחור טחון ופירורי תפוצ'יפס; ובניגוד למנות אחרות מגרות בסדרה, נראה שגם במטבח ביתי פשוט אפשר להצליח להכין אותו.

ככה מכינים את זה:

  1. מניחים מסננת מעל קערה בינונית ושוברים לתוכה 3 ביצים. טורפים את הביצים היטב כך שתעבור לקערה דרך המסננת (השלב הזה של הסינון מעניק לאומלט את המרקם הקטיפתי שלו, אז לא להתעצל).
  2. מכינים מראש שקית זילוף עם 1-2 כפות גבינת בורסן (כמובן שאפשר לאלתר גם שקית זילוף ביתית עם זיפ-לוק).
  3. מחממים מחבת (רצוי נון סטיק), משמנים אותה עם הרבה חמאה (למראית עין נראה שסידני השתמשה בלפחות 20 גרם חמאה) ומטים אותה כך שהחמאה תכסה את כל שטח הפנים שלה.
  4. מוסיפים את הביצים למחבת ושוב מטים אותה כך שהביצים יכסו את כולה ומערבבים את הביצים בעדינות תוך כדי סיבוב המחבת בתנועות מעגליות. כשהביצים עוד במרקם מעט נוזלי אבל יציב, מזלפים גבינת בורסן לארל החביתה קרוב לאחת הקצוות ומקפלים את האומלט בעדינות, כשבין הקיפולים מוסיפים עוד קצת חמאה למחבת.
  5. מעבירים את האומלט מהמחבת לצלחת ומורחים אותה בעוד קצת חמאה. 
  6. קוצצים דק דק מעט עירית (שימו לב - סידני מיישמת טיפ יעיל: הצרור קשור בסרט קטן, מה שמקל על עבודת הקיצוץ של עשבי תיבול) ומפזרים מעל האומלט.
  7. מפוררים עם הידיים חופן תפוצ'יפס מעל האומלט, טוחנים פלפל שחור וזוללים.