אייס קרים סודה

אייס קרים סודה (או ice cream float או אפילו בירצפת, למעריצי הארי פוטר) הוא משקה אמריקאי ותיק ומוכר שמשלב בין משקה מבעבע לגלידה. השילוב הקלאסי הוא של קולה וגלידת וניל, אבל זה עובד עם כל סוג של משקה קל מבעבע ואפילו עם בירה.

ככה מכינים את זה:

>> מכירים את הפייסבוק שלנו?

אפוגטו

הגרסה האיטלקית והמתוחכמת יותר של המשקה מלמעלה שמשלבת בין מנת אספרסו רותחת לבין כדור גלידת וניל. להכין אותו זה הדבר הכי פשוט בעולם: מניחים כדור גלידת וניל בתוך כוס אספרסו. יוצקים מעליה מנת אספרסו (30 או 45 מ"ל קפה) ומגישים.

אפוגטו איטלקי עם גלידת וניל (יח``צ: אפיק גבאי)
אפוגטו. המרענן של האיטלקים | יח``צ: אפיק גבאי



ברד בשניות

עוד בגזרת המשקאות – קבלו טריק היסטרי להפיכת כל משקה מוגז לברד בשניות (ובכן, בשלוש שעות ורבע + כמה שניות). זה פשוט: מנערים בטירוף בקבוק משקה קל סגור וחתום ומניחים אותו במקפיא לשלוש ורבע שעות. מוציאים מהמקפיא, פותחים בזהירות את הבקבוק והקסם קורה. צפו:

עוד באוכל טוב:


הדרך הקלה להגיש גלידה

מכירים את מלכוד הגלידה מהמקפיא: גלידה היא לא מסוג הקינוחים שמתכננים עליה מראש, לרוב. כשמוציאים אותה מהמקפיא היא קרה מדי כדי להוציא ממנה כדורים, ולהניח לה בצד להתחמם מעט זו פשוט משימה בלתי אפשרית (במיוחד לאנשים עם בעיית דחיית סיפוקים). אז מה עושים? כף גלידה, סכין, ומים חמים. קבלו:



חטיפי פירות קפואים

אנחנו לא רוצים לחטוא ולקרוא ליפיופים האלו "קרטיבים" (למרות שהם טכנית קרטיבים) – כי בעצם אלו פירות טריים מוקפאים בתוך מיץ פירות. דרך מעולה להצטנן קצת בקיץ ועל הדרך לאכול פירות טעימים.



לימונדה קצת אחרת

הפתרון הכי בנאלי ליום חם הוא גם הפתרון הכי טעים. בלימונדה הזאת, שרצה אצלנו כבר שנים, משתמשים בכל הלימון, על קליפתו – מה שנותן טעם מיוחד לתוצאה הסופית. מומלץ!

הנה המתכון: לימודה ביתית

>> והנה מתכונים לארטיקים וקרטיבים ביתיים
>> איך מכינים צ'יפס כמו במקדונלד'ס