מזג האוויר בניו יורק כרגע בשתי מלים: לא סקנדינבי. בחוץ: 34 מעלות ו-50 אחוזי לחות, משאיות מסביב לגרנד סנטרל פולטות עשן, פתחי האוורור של הסאבוויי פולטים קיטור, בשוק שברחוב ליד מוכרים עוגיית אוריאו מטוגנת בשמן עמוק עם אבקת סוכר בשלושה דולר. בתוך הגרנד סנטל: קופנהגן.

יודעים איפה באמת טעים? בפייסבוק של אוכל טוב

שוק האוכל הנורדי שהתמקם בתוך תחנת הרכבת שואב את הילתו מנומה, המסעדה הידועה גם בשם המסעדה הכי טובה בעולם. נומה, מסעדת שני כוכבי מישלן בקופנהגן, זכתה בתואר המסעדה הטובה בעולם של מגזין רסטורנט ארבע פעמים, הפכה ליעד לטיולים קולינריים ומחוז חפצם של פודיז מסביב לעולם (לא אני), וקיבלה בשיא הצלחתה 26 אלף בקשות להזמין שולחן מדי יום. היא מתמחה במטבח נורדי לוקאלי – קונספט עם אפשרויות לא בלתי מוגבלות, שכדי למצות אותו הטבחים יוצאים לקטוף ביערות עשבים, עלעלים, חמציצי חורש וגרגרי אדמה, ויוצאים עם מנות שנראות בתמונות כמו ערוגה קטנה, טעימה ופרשית.

עכשיו קלאוס מאייר, שותפו של השף הכוכב של נומה, רנה רדזפי, עושה אייל שני: נומה לכולם. המיזם הקולינרי החדש שלו, מביא לניו יורק את העלעלים והדגים בדמות מתחם אוכל נורדי בתחנת גרנד סנטרל. זה לא שוק, הודגש בפרסומים. מדובר מתחם אוכל ובו מנות נורדיות קטנות ב-6 עד 10 דולר שאפשר לאכול במקום או לקחת הביתה.

#GreatNorthernFoodHall is officially open in @grandcentralnyc! #nordic #grandcentral #nyc #midtowneast

A photo posted by Grand Central Partnership (@gcpbid) on


השם האקזוטי והקריר "היכל האוכל הנורדי" מחוויר קצת מול המראה: כשישה דוכנים המסודרים ב-ח' קטנה, הממלאת רק חצי מאולם ונדרבילט (אולם הכניסה לטרמינל הענק של הגרנד סנטרל), וביניהם כיסאות ושולחנות פאסט פוד פשוטים תחת תאורה מדכדכת ועיצוב שמזכיר יותר מכל מתחם אוכל מהיר מושקע בקניון. האוכל בדוכנים ייראה מוכר מאוד גם למי שאף פעם לא ביקר בסקנדינביה: בייגלים וטוסטים, טארטים עם פירות ושייקים ירוקים, בירות וגרנולה. בצדו האחורי של כל דוכן אפשר לראות את העובדים מכינים במקום את האוכל הפוטוגני, ובאמת המנות טריות מאוד.

במרכז ה-ח' תמצאו את הדוכן המדובר ביותר, "אופן ריי", ובו מה שקוראים באנגלית "סנדוויצ'ים פתוחים", או בעברית, ובכן, פרוסות. פרוסות של לחם שיפון ועליהן שלל מעדנים סקנדינביים: גבינת שמנת ושערות סלק, סלמון וסלט רוסי, הרינג עם צנוניות ושמיר. אכלנו פרוסה עם מיונז, חרדל, ביצה קשה ושרימפס, ומעליהם צ'יפס לחם שיפון. היא הייתה טעימה מאוד, אם כי הרכיבים הכי טעימים היו דווקא הלחם והמיונז. פרוסה נוספת, עם קרם פרש, הרינג כבוש וצנונית, הייתה מעולה ממש, עם שילוב מעולה של מליחות ומתיקות. אבל שתי הפרוסות, שהוגשו בצלחת חד פעמית מהסוג היקר יחסית, עשו בעיקר חשק לקחת הביתה צנצנת של מיונז והרינג (זה אפשרי אגב, הדוכן משמש גם כמעדנייה). בסופו של דבר בכל זאת אכלנו שתי פרוסות לחם קטנות ב-12 דולר. גם פלאט ברד, מאכל שהוא בין פוקצ'ה לטוסט בדוכן של מעדניית "מיירס בגרי", היה טעים, אבל לא הביא איתו איזו רוח קולינרית נורדית יוצאת דופן אלא הרגיש פשוט כמו טוסט. מכיוון שאנחנו פחות בעניין של מתוק, כאן בערך נגמרו האפשרויות.

עוד באוכל טוב:

Will have to try these other #smorrebrod another time! #openrye #greatnorthernfoodhall

A photo posted by Aya Kuroda (@umamidiary) on


The nicest place in town! #greatnorthernfoodhall #openrye #smørrebrød #newyorknordic #babycarrier #moderndad #openfacedsandwich #clausmeyer #greatnorthern #grandcentralterminal #gct #foodie #nycfoodie #onrye #thebar #heavyappetite #jatak #danish #velbekomme #havengoddag #NYC #f52grams #foodphotography #vanderbilt #eeeeeats @greatnorthernfood

A photo posted by Simone Visbjerg Møller (@madsnobben) on


הנורדיק פוד הול של קלאוס מייר מזכיר את שוק צפון ברמת החייל ודומיו; מקומות שלוקחים אוכל והופכים אותו לקונספט. משהו שמתאמץ נורא להיות חוויה קולינרית מקומפרסת ולא יקרה, ונגמר בסופו של דבר בארוחה לא בלתי טעימה אבל חסרת ייחוד. מי שיורד רעב מנסיעה ארוכה ברכבת ימצא פה אופציות מעולות, אבל אם אתם בטיול בניו יורק, זו לא החוויה הקולינרית שאתם מחפשים.

Nordic Food Hall, גרנד סנטרל סטיישן, בין רחובות 42 ל-45 ופארק אבניו (כניסה מרחוב 42). שני עד שישי מ-6:00 עד 22:00, שבת וראשון מ-8:00 עד 21:00 בערב. לא כשר