עוגת גבינה פירורים (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
פוטוגנית ומפתה. עוגת גבינה פירורים | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

עוגת גבינה עם פירורים

מרכיבים: 
לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 חלמונים
2 כפות אבקת סוכר
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה

למילוי הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינה 30%
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
5 תאנים

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים של הבצק עד לקבלת כדור בצק אחיד.

2. מניחים רבע מכדור הבצק בצד. מרדדים את שאר הבצק ומניחים על תחתית תבנית אפייה בקוטר של 26 ס"מ. את הרבע שהופרד מרדדים מעט, ומניחים על תבנית אפייה. מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-20 דקות, עד להזהבה. מניחים בצד עד לקירור מוחלט.

3. מערבבים בקערה את הגבינות, אבקת הסוכר ותמצית הווניל. בנפרד מקציפים את השמנת ומקפלים אל תערובת הגבינה. 

4. יוצקים כמחצית מתערובת הגבינה על הבצק שבתבנית. מניחים את התאנים בתוך התבנית ויוצקים את המחצית השנייה של תערובת הגבינה, מפוררים מעל את הבצק האפוי. מגישים אחרי שהעוגה יושבת לילה במקרר.

עוגת גבינה אלפחורס (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
מוגזמת בקטע טוב. עוגת גבינה אלפחורס | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

עוגת עוגיית אלפחורס

מרכיבים: 
לקרם גבינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינה 30%
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
40 גרם אינסטנט פודינג

לבצק:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
1 ביצה
150 גרם קונפלור
100 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה

להרכבה: 
4-5 כפות ריבת חלב
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינות ושאר המצרכים. מניחים במקרר לשעה לפחות.

2. מכינים את הבצק: מניחים את החמאה בקערת המיקסר ומקציפים כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים שלוש דקות נוספות עד לקבלת עיסה אוורירית. מוסיפים את המלח ומערבלים שתי דקות נוספות.

3. מוסיפים באיטיות את החלמונים והביצה ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת.

4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת פירורית. בעזרת הידיים לשים מעט את הבצק ומעבירים לניילון נצמד למקרר לשעה-שעתיים.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים כל חלק לעובי של 3 מ"מ. חותכים 2 יחידות לפי גודל של תבנית אינגליש קייק. 

6. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 6-8 דקות (העוגיות צריכות להיות לבנות ולא שזופות). מצננים כחצי שעה.

7. מרכיבים את העוגה בשכבות: מניחים שכבת בצק, מזלפים מעל את הקרם שהכנו מראש, מעליו מורחים ריבת חלב ומפזרים מעט קוקוס (לא חובה). מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על אותה פעולה שוב, מניחים במקרר ל-3 שעות ומגישים.

עוגת גבינה אפויה (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
בייק און. עוגת גבינה אפויה | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

עוגת גבינה אמריקאית אפויה

מרכיבים:
לתחתית:
200 גרם פתי בר, מפוררים
80 גרם חמאה מומסת

לגבינה:
500 גרם גבינה 30%
450 גבינה 9%
שקית של אינסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1 כוס של פטל טרי או קפוא

אופן ההכנה:

1. מערבבים את פרורי הפתי בר עם החמאה, משטחים את התעורבת שהתקבלה היטב בתבנית עגולה גבוהה בקוטר 22 ס"מ ומכניסים למקפיא.

2. מערבבים את תערובת הגבינות עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים לתוך התבנית ומפזרים את הפטל לתוך הגבינה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעה. עוטפים את התחתית של תבנית האפייה בנייר כסף ומניחים בתוך תבנית עם מים חמים.

4. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לשעה וחצי בטמפרטורת החדר עד שהיא מתקררת ומכניסים למקרר.

5. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

כוסיות פילו במילוי סחלב  (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
קטנות ומלאות בכל טוב. כוסיות פילו במילוי סחלב | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

כוסיות פילו במילוי סחלב פיסטוקים ומי ורדים

מרכיבים:
לכוסיות:
100 גרם חמאה
בצק פילו

לקרם סחלב:
1 שקית אבקת סחלב
500 מ"ל חלב
1 שמנת מתוקה
150 גרם פיסטוק גרוס
1-2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה ובעזרת מברשת מברישים את בצק הפילו.

2. חותכים את הבצק לריבועים, מניחים 3 שכבות של הבצק אחת על השניה, מעצבים לפי צורת הכלי (כלי לסופלה חסין חום) ואופים 12-15 דקות.

3. מכינים את הסחלב על פי הוראות היצרן ומניחים במקרר לשעה.

4. מכינים קצפת מתוקה: במיקסר עם בלון (מקציף) יוצקים את השמנת מתוקה ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות עד לקבלת קצפת יציבה (שימו לב להיזהר שלא תשבר). מי שאוהב את הקצפת שלו מתוקה יותר יכול להוסיף 4-5 כפות סוכר.

5. מקפלים את הסחלב המוכן לקצפת. 

6. יוצקים לתוך הכוסיות את הסחלב מפזרים פיסטוק ומי ורדים ומגישים. 

>> כל המתכונים באדיבות מועצת החלב