שוב מלח, פלפל וגג אבקת שום? לא ביום העצמאות הזה. ביקשנו משישה מומחים לבשר ללמד אותנו איך להפוך את המנגל שלנו לדבר הכי חם בסביבה, והכל בזכות המרינדות הנכונות. לכם רק נשאר לבחור נתח (אל תדאגו, נגיד לכם איך), להשרות אותו במרינדה והיידה - לזרוק לאש.

יעקב גרשמן, מנהל מעדניות רמי לוי: חזה עוף במרינדת שום ולימון

"בחרתי בחזה עוף, כי הוא דל שומן יחסית וסופח טעמים בקלות. שימו לב, הוא אמנם זקוק לצלייה מהירה, כדי שלא יתייבש, אך צריך להיות עשוי לפחות בדרגת מדיום".

המרכיבים למרינדה:
2-3 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מיץ מלימון שלם
כפית חרדל דיז'ון חלק
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומורחים את חזה העוף היטב. מניחים בכלי סגור במקרר למשך כשעתיים.
2. צולים על הגריל במשך 5 דקות מכל צד.

*הכמות מתאימה לקילו חזה עוף חתוך לפרוסות.

חזה עוף שלם אפוי במרינדה עם רוטב צ'ילי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שעתיים בהשריה, 5 דקות מכל צד על האש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

טיפ לקנייה: "עדיף לקנות את העוף במקום שבו אפשר לראות על אריזת המוצר את תאריך התוקף שלו, כך תדעו שהוא הכי טרי. אם הנתח נמכר ללא אריזה חשוב להביט בו ולוודא שהוא ורדרד וטרי. מעבר לזה, כמובן שמומלץ לבקש מהקצב שיהיה נטול עצמות, בעיקר כשהוא מיועד לילדים".

סער רפאל, מסעדת כרמים: אנטרקוט במרינדה אביבית

"מדובר בנתח מעולה לגריל, מאחר שהוא מכיל שומן ונחשב לרך ועסיסי".

המרכיבים למרינדה:
2 שיני שום, פרוסות
כפית ג'ינג'ר קצוץ
חצי כוס שמן זית
כף עלי תימין
רבע בצל
כפית פלפל שחור
מעט מיץ לימון
חצי כוס יין לבן
מיץ מתפוז אחד
חצי כפית חרדל
3 כפות רוטב סויה איכותי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים היטב ליצירת מרינדה. מניחים בתוכה את הנתחים ומעסים אותם.
2. מעבירים לכלי אחסון, רצוי מזכוכית, מכסים בניילון נצמד ומשאירים שעתיים עד שלוש במקרר.
3. לפחות שעה לפני הצלייה מוציאים מהמקרר ומסננים היטב את הנוזלים. מניחים על הגריל וצולים כ-2 דקות מכל צד.

*הכמות מתאימה ל-250 גרם אנטרקוט – כ-6 נתחים.

טיפ לקנייה: "כשמדובר באנטרקוט, ככל שהנתח יותר מיושן הוא יותר משובח. בנוסף, על מנת לבדוק את טריות הנתח כדאי לבקש מהקצב ללחוץ עליו ולבדוק אם נוצרת גומה. אם כן – סימן שהוא טרי".

בזמן שאתם חושבים באיזו מרינדה לבחור, קבלו מתכון מנצח לקבב שישדרג לכם את המנגל:

יעקב גרשמן, מנהל מעדניות רמי לוי: פרגיות במרינדת פילדלפיה

המרכיבים למרינדה:
30 גרם תבלין פילדלפיה
בצל, חתוך לפלחים
2 עלי דפנה
2 יחידות פלפל אנגלי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה עם הפרגיות ושומרים במקרר 2-4 שעות.
2. מניחים על הגריל וצולים כ-3 דקות מכל צד.

*הכמות מתאימה לקילו בשר.

פרגיות בגריל (צילום: gulfimages, GettyImages IL)
פרגיות על האש. עם המרינדה הנכונה מדובר במעדן אמיתי | צילום: gulfimages, GettyImages IL

רועי תבור ממרינדו: שיפודי שוק טלה בחרדל וסילאן

"בחרתי בשוק טלה, כי זה נתח מאוד מיוחד. אם מקפידים לקנות נתח טוב, נהנים מהטעם הייחודי של הטלה ומהרכות הנמסה. מאחר שמדובר בסוג בשר שמתחבר מעולה למתיקות, המרינדה הזאת תפנק אותו באהבה".

המרכיבים למרינדה:
2 כפיות חרדן דיז'ון
כף חרדל פשוט
שתי כפות סילאן
3 שני שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
פלפל גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות 12 שעות לפני הצלייה.
2. משפדים את קוביות הטלה וצולים על האש, 2 וחצי דקות מכל צד.

*הכמות מתאימה לקילו בשר.

טיפ לקנייה: "כדאי לבקש מהקצב שוק טלה ולא שוק כבש, הטעם שלו יותר עדין ויותר מיוחד. מומלץ גם לפרק אותו מהעצם ולחתוך לקוביות גדולות".

יעקב גרשמן, מנהל מעדניות רמי לוי: שיפודי כבש במרינדת נענע ותבלינים

המרכיבים למרינדה:
בצל, חצוי
שליש חופן נענע טרייה, קצוצה גס
מלח ים אטלנטי גס
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
חופן גרגירי כוסברה יבשים
חופן גרגירי חרדל יבשים
2 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על הבשר. שומרים במקרר 4-8 שעות, וצולים על הגריל.
*הכמות מתאימה לקילו בשר.

שיפוד כבש שיפודי אלזעיים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
שיפודי כבש. חלום שלנו | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

שאול פלוגה מפלוגי בנימינה: שפיץ צ'אך במשרה יין לבן

"שפיץ צ'ך (פיקנייה) הוא נתח שמתאפיין בטעמים עזים של בשר נקי מגידים ושומן. הוא מוערך מאוד באסאדו הארגנטינאי".

המרכיבים למרינדה:
צרור פטרוזיליה
בצל לבן בינוני
4 שיני שום
10 יחידות פלפל אנגלי
גבעול סלרי
כוס שמן זית
בקבוק יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד
צ'ילי יבש גרוס
חופן עלי אורגנו ומרווה טריים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים גס את הירקות ומערבבים עם שאר המרכיבים. מורחים את הנתחים, מניחים בכלי עמוק ומעבירים למקרר ללילה.
2. צולים על האש עד למידת העשייה הרצויה.

*הכמות מתאימה לחצי קילו בשר.

טיפ לקנייה: "הבשר אינו צריך להיות בגוון אדום כהה וגם לא בהיר על סף החיוור, אלא ורוד עד אדום עז".