הנה המצאה מגניבה שחשבנו שיהיה נחמד לספר לכם עליה: מדובר במערוך משודרג, שקוראים לו "מערוך הפלא" וגם בצקלו, והיתרון שלו בא לידי ביטוי בשלב המעצבן הזה, שכל אופה מכיר, שבו אתם מגלים שלא קימחתם את הבצק (או המערוך) מספיק לפני הרידוד, ועכשיו הכל נדבק להכל. הפתרון של מערוך הפלא פשוט: בתוך הגליל הגדול, זה שאחראי על הרידוד, מתחבא לו קמח, וכל מה שאתם צריכים לעשות הוא לבזוק ממנו מעט, דרך החורים שנמצאים בצד. הכמות תצא מבוקרת, הבצק יקבל את מה שהוא צריך, ואתם תוכלו להמשיך לרדד בסבבה שלכם. יותר טוב מלדחוף את האצבעות המלוכלכות והדביקות לשקית הקמח, לא?

המערוך עצמו עשוי מנירוסטה, כך שאפשר לקרר אותו לפני הרידוד (בצקים פריכים אוהבים את זה). בצדו האחד יש פקק אטום (משם ממלאים את הקמח) ובצד שני פקק עם חורים, המשמשים לזילוף הקמח. נשמע מבטיח? אמת, בעיקר אחרי שרואים שאפילו הנס ברטלה ממליץ.

על ההמצאה הזו אחראית חברה צעירה (מאוד) בשם מפרש, שמורכבת מתלמידים מחטיבת הביניים "גוונים" שבראש העין, והיא באה לחיינו בזכות התכנית "עושים עסקים" של ארגון יזמים צעירים מיסודו של לאומי. התלמידים הם אלה שהגו את הרעיון, גייסו את הכסף, פיתחו וייצרו את המוצר, ועכשיו הם גם משווקים אותו.

ליצירת קשר: mifras.future@gmail.com

>> מתכננים ערב כיתה? הנה מתכונים מעולים!