פיצה היא אחד המאכלים שהכי כיף להכין בבית. אם אתם לא מפחדים משמרים כל הסיפור מסתכם בקצת לישה והתפחה, בישול רוטב עגבניות פשוט ועולם שלם של תוספות טעימות שעומד בפניכם. אם אתם כן מפחדים משמרים, וגם אם סתם בא לכם להרחיב את אופקי הפיצה שלכם, יש המון דרכים נוספות להכין פיצה בבית שלא נופלות מהמקור. בחלק מהמקרים אף עולות עליו. ואם זה לא מספיק, המתכונים הבאים יוכיחו לכם שאפשר לאכול פיצה לארוחת בוקר, צהרים וערב. מי שמתעצל להכין רוטב עגבניות בבית יכול בהחלט להשתמש בכל רוטב קנוי איכותי. אבל אם אתם שואלים אותנו, התמורה בבישול רוטב בהחלט עולה על המאמץ. אתם עוד כאן?

בוריטו פיצה (צילום: שמרית קליש, mako אוכל)
איך לא חשבנו על פיצה עם כוסברה קודם? בוריטו פיצה | צילום: שמרית קליש, mako אוכל

בוריטו פיצה (8 מנות):

בצל, קצוץ
מעט שמן זית, לטיגון
1/2 קילו פטריות שמפיניון, חתוכות לשמיניות
80 גרם סלמי (שלם או פרוס)
400 גרם (כוס גדולה) רוטב פיצה
חבילת טורטיות מקמח חיטה
200 גרם גבינה מגורדת (תערובת של גאודה ומוצרלה, או רק אחת מהן)
מלח
פלפל שחור
2 כפיות פפריקה חריפה מעושנת
1/2 צרור כוסברה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (על טורבו) ומניחים תבנית עם מים בתחתית (הלחות תשמור את הבוריטו עסיסי).
2. מטגנים 2/3 מהבצל עם הפטריות, כ-5 דקות, עד שהפטריות צלויות. אם הסלמי שלם, חותכים אותו לקוביות קטנות.
3. מורחים 2 כפות רוטב פיצה במרכז כל טורטייה. מסדרים לאורך מרכז הטורטייה את הסלמי, הבצל והפטריות המטוגנים, בצל טרי, תבלינים וכוסברה. מקפידים להשאיר 2 סנטימטרים ללא מילוי בחלק העליון והתחתון. מפזרים מעל שכבה יפה של גבינה וסוגרים את הטורטייה: מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כך שיכסו מעט את המילוי, ומקפלים את אחד הצדדים לכיוון האמצע. מגלגלים באותו הכיוון לגליל מהודק. מניחים את הבוריט בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד הסגור מופנה כלפי מעלה.
4. אופים למשך 15 דקות.

עוד המון דברים טעימים בפייסבוק שלנו

בוריטו פיצה (צילום: שמרית קליש, mako אוכל)
מגרה כבר משלב ההכנה. בוריטו פיצה | צילום: שמרית קליש, mako אוכל

קרואסון פיצה (2 מנות):

2 קרואסונים חמאה גדולים, חצויים
2-3 כפות רוטב פיצה
80 גרם גבינה מגורדת (תערובת של גאודה ומוצרלה, או רק אחת מהן)
עגבנייה בשלה, פרוסה דק
גבינת עזים, פרוסה לעיגולים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון).
2. מורחים את חצאי הקרואסונים ברוטב פיצה ומפזרים מעל גבינה מגורדת. עליה מניחים את העגבנייה ועיגולי הגבינה.
3. אופים כ-10 דקות.

קרואסון פיצה (צילום: שמרית קליש, mako אוכל)
להתראות שוקולד! מהיום אנחנו רק עם קרואסון פיצה | צילום: שמרית קליש, mako אוכל

פיצה בנדיקט (2 מנות):

לרוטב:
40 מ"ל (3 כפות) שמן זית
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
כפית רסק עגבניות
עגבנייה בשלה, חצויה
2 חלמונים
מלח
פלפל שחור

ללחמניות:
12 עלי בזיליקום
כפית מלח
כפית חומץ
2 לחמניות ביס, חצויות
2-3 כפות
4 ביצים
4 פרוסות סלמון מעושן או כבוש
4 פרוסות גאודה דקות

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים קלות את בצלצלי השאלוט עם כף משמן הזית. מוסיפים את רסק העגבניות וסוחטים פנימה את המיץ מהעגבנייה.
2. מכבים את האש וטורפים פנימה לאט את החלמונים ומעט מלח ופלפל. תוך כדי טריפה מוסיפים באטיות את יתרת השמן זית, עד שמתקבל רוטב מיונזי ורדרד.
3. מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר קטן וחולטים בו את הבזיליקום 15 שניות. מעבירים לקערה עם מי קרח לשתי דקות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4. מחליפים מים בסיר, מוסיפים חומץ ומביאים לסף רתיחה (בעבוע ממש עדין). בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות (גריל) ומסדרים את חצאי הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים אותן ברוטב פיצה.
5. שוברים ביצה בעדינות לתוך קערה, חשוב לשמור על שלמות החלמון. יוצרים באמצעות סיבוב של כף מערבולת קטנה בסיר ושופכים את הביצה השלמה לתוך המים, בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים ומבשלים 4 דקות.
6. מוציאים את הביצים בעדינות בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר סופג. מסדרים על הלחמניות את הביצים, בזיליקום וגאודה ואופים 5 דקות. מוציאים, מניחים מעל את הסלמון ומוזגים מעט מהרוטב.

עוד באוכל טוב:

בנדיקט פיצה (צילום: שמרית קליש, mako אוכל)
חלומות בצבע רוזה. פיצה בנדיקט | צילום: שמרית קליש, mako אוכל

גראטן פיצה (6-8 מנות):

4 תפוחי אדמה, פרוסים דק במנדולינה או במעבד מזון
150 מ"ל (שני שליש) שמנת לבישול
400 גרם (כוס גדולה) רוטב פיצה
300 גרם גבינה מגורדת (גאודה ומוצרלה, או רק אחת מהן)
8 פרוסות דקות של בייקון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית בגודל 20*25 ס"מ ומסדרים בה שכבה של תפוחי אדמה, עם חפיפה מינימלית בין הפרוסות.
3. יוצקים על תפוחי האדמה מעט שמנת ומעליה רוטב פיצה. מפזרים מעט גבינה מגורדת (ממש בתפזורת עדינה - זאת לא לזניה), ומסדרים את הבייקון מעל.
4. מסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
5. מעל השכבה העליונה יוצקים את כל רוטב הפיצה הנותר ומפזרים את יתרת הגבינה.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים חצי שעה. מורידים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.

גראטן פיצה (צילום: שמרית קליש)
חכו עד שתראו את זה מבעבע. גראטן פיצה | צילום: שמרית קליש

בורקס פיצה (2 מנות):

חבילת בצק עלים (מופשר במקרר)
400 גרם (כוס גדולה) רוטב פיצה
200 גרם גבינה מגורדת (גאודה ומוצרלה, או רק אחת מהן)
50 גרם גבינת פטה מגורדת
150 גרם בייקון, סלמי ושינקן (אפשר לשחק עם סוגי הנקניקים), פרוסים וחתוכים קטן
בזיליקום קצוץ לקישוט
ביצה, טרופה


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. פורסים את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה וחותכים אותו לשני חצאים.
3. מורחים כל חלק במחצית מרוטב הפיצה ומפזרים את הגבינות והנקניקים.
4. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות במרכז התנור.
5. מורידים את התבנית לשלב התחתון של התנור ואופים 4 דקות נוספות.
6. מוציאים ומפזרים מעל בזיליקום טרי.

*לקבלת בורקס משולש, מקפלים את הריבועים באלכסון ומהדקים את קצוות הבצק.

בורקס פיצה (צילום: שמרית קליש, mako אוכל)
בורקס פיצה. שחיתות בריבוע | צילום: שמרית קליש, mako אוכל

רוטב פיצה (400 גרם, כוס גדולה):

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
בצל בינוני, קצוץ גס
קילו עגבניות בשלות מאוד, חתוכות גס
4 שיני שום, קלופות
גבעול תימין
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי אורגנו
מלח
פלפל שחור
סוכר (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל, ומטגנים על אש בינונית לשקיפות, כ-5 דקות.
2. מוסיפים פנימה את העגבניות ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה תוך הקפדה על ערבוב כל דקה.
3. מנמיכים את האש למינימום, מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומכסים. מבשלים שעה וחצי תוך ערבוב פעם ב-20 דקות. מעל 3 קילו עגבניות יש לבשל שעתיים, מעל 5 קילו עגבניות יש לבשל שעתיים וחצי.
4. מכבים את האש וטוחנים את הרוטב למחית חלקה באמצעות מעבד מזון או בלנדר מוט.
5. מתבלים במלח פלפל וסוכר לפי הטעם.