חנוך בר שלום (צילום: פיליפ מטראי)
חנוך בר שלום | צילום: פיליפ מטראי

השף חנוך בר שלום נמצא היום (שלישי) ללא רוח חיים בדירתו. בן 53 היה במותו.

בר שלום מוכר בזכות טורו שהתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות", חברת הקייטרינג היוקרתית שלו וספרו "טעם של מקום". בנוסף עסק גם בייעוץ קולינרי ובעיצוב מזון. תחילת דרכו במקצוע החלה בעקבות כתבה בעיתון שקרא לפני כמעט 25 שנים, על פתיחת קורס בישול ברשת מלונות דן, שהובילה אותו לעזוב את עבודתו במסגרת מס הכנסה ולהצטרף לקורס.

סגנון בישולו של בר שלום הושפע ממטבחים אתניים כמו המטבח הפרסי, הטורקי והאיטלקי. הוא דגל בשימוש בחומרי גלם משובחים ופירות וירקות בעונתם. בהקדמה לספרו כתב "אני לא מאמין בעבודה קשה במטבח, אלא אם היא מהנה, או שהתוצאה הסופית ממש מצדיקה את המאמץ. אני מאמין יותר בחומרי גלם משובחים, שלא בהכרח צריכים להיות יקרים. בכל עונה כדאי לנצל את מה שטרי וזול, ולהבליט את הטעמים הטבעיים. בעיני, אוכל צריך להיות נינוח, שמח, והוא לא חייב להיות "מעניין" או "מתחכם". תמיד חשוב שהאוכל יהיה קודם כול טעים, מנחם ומפנק" (מתוך: טעם של מקום, הוצאת מודן).

מועד הלוויתו טרם פורסם.