סינטה (צילום: istockphoto)
טעים לנו להיות בריאים. סינטה עם רוזמרין | צילום: istockphoto
יותר אוכל זה לא תמיד רע: המאכלים הבאים, אם צורכים אותם זה לצד זה, דווקא ימקסמו תהליכים טובים לגוף שלכם – ויעשו אתכם בריאים יותר.

בשר אדום ורוזמרין

עד היום פיזרנו רוזמרין טרי דווקא על תפוחי אדמה בטרם שילחנו אותם אל התנור, אבל מסתבר שכדאי לשמור את העלים הריחניים למנה העיקרית; הרוזמרין עשיר בחומצות מסוימות שעוצרות חומרים מסרטנים מלהיווצר על בשר מבושל, וזו סיבה ממש טובה בעינינו להתחיל לשלב בין השניים. אה, וגם העובדה שהשילוב הזה טעים ברמות מטורפות.

>> מתכון לרוסטביף סינטה בחרדל ורוזמרין עם שעועית ירוקה

יין עם שקדים

נוגדי החמצון המצויים בשפע ביין האדום, יחד עם הכמות הגבוהה של ויטמין E המצויה בשקדים, עובדים כתף אל כתף ומשתפים פעולה בדילול הדם ובשיפור בריאותם של כלי הדם. התחילו להתפנק בכוס יין וצלוחית שקדים, ולאו דווקא גבינה.

עגבניות ושמן זית

"עגבניות מכילות חומר נוגד חמצון בשם ליקופן, שמחקרים שונים מצאו שהוא מסייע במניעת סוגי סרטן ומחלות לב", מעדכנת אותנו חלי אבקסיס, דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס. "ספיגת הליקופן ממערכת העיכול לדם תלויה בשומן, ולכן מומלץ לאכול את העגבנייה עם שמן זית או מקור שומן בריא אחר". לנו לא צריך להגיד פעמיים, כי ממש לא היינו זקוקים לסיבה טובה בשביל להשקיע בשקשוקה מעגבניות עם שמן זית או בסלט עגבניות ובצל מתובל בשמן.

סלק עם חומוס

כיף לאכול סלק, אולי בגלל שיש בו רמות גבוהות של מגנזיום, החיוני להנמכת החרדה והפועל על מערכת מרכז העונג שבמוח. ויטמין B6 שבחומוס יסיע למגנזיום שבסלק להיטמע בגוף, וימקסם את הספיגה שלו במערכת הדם. אז בפעם הבאה – במקום צלחת של חומוס עם פול, הכינו לעצמכם קערה גדולה ויפה של סלט חומוס וסלק.

>> הנה מתכון לסלט כזה בדיוק, עשיר ומשביע ומלא בחלבון וברזל

סלט סלק גרגירי חומוס ורימונים עם נענע (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כפול בריאות. סלט סלק וחומוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
דגים עם ברוקולי

אחרי שלמדנו שלא צריך לחשוש לאכול דגים, נספר לכם גם שהדגים עשירים במינרל נוגד סרטן. אם תאכלו דג בתוספת לברוקולי, המכיל מולקולה הידועה כנוגדת סרטן, תקבלו האטה של פי 13 ביצירת תאים סרטניים – מאשר לו הייתם אוכלים כל אחד מהשניים בנפרד.

>> מנה עסיסית שהיא ארוחה שלמה: נתח סלמון מאודה עם כרובית וברוקולי

הודו אדום ופלפל אדום

אבקסיס ממליצה להעדיף הודו אדום על פני עוף, ולשלב אותו עם פלפל אדום: "מקור עיקרי לברזל הוא כמובן הבשר האדום, אם כי עלינו להגביל בתזונה את כמות השומן הרווי המצוי בעיקר במזון מן החי. בשר מסוג הודו אדום מכיל יותר ברזל בהשוואה לעוף, ויחסית דל בשומן, ובכך הוא מהווה מקור טוב לברזל". במטרה לספוג את הברזל ביעילות, מנחה אבקסיס לשלב את צריכות הבשר עם ויטמין C. "זה ויטמין שמזוהה לרוב עם פירות ההדר - אך תופתעו לשמוע שגם פלפל אדום הוא מקור מצוין לוויטמין C".

>> מתכון לקציצות הודו פיקנטיות ברוטב אדום עשיר של שעועית לבנה ופלפל אדום

גבינה עם ביצה

כולנו יודעים שבגבינה יש סידן, המגן על הלב ועל העצמות שלנו. בביצה יש ויטמין D, ואם תאכלו את שתיהן יחד תזכו לספיגה יעילה במיוחד של הסידן בגוף. ואם זה לא מספיק משכנע, רשמו לעצמכם גם שהשילוב עשוי להקל על הירידה במשקל.

>> איך מערבבים ביצה וגבינה? זה קל: בפשטידת גבינות

פשטידת גבינות בצל ובטטות (צילום: אורן שלו, mako אוכל)
הכוח המשותף של הגבינה והביצה | צילום: אורן שלו, mako אוכל
תה עם לימון

למרות מה שחשבנו, זו בכלל לא תרופת סבתא. הלימון עשיר בויטמין C, שעוזר לגוף לספוג את נוגד החמצון הנפלא המצוי בתה הירוק. ביחד הם כוח המחץ הנלחם במחלות השונות ומחזק את המערכת החיסונית.

 >> דגים מסכנים את הבריאות? ממש לא