נתחיל בשורה התחתונה: נסענו לאיטליה בשביל לטעום את סדרת הקפסולות החדשות של נספרסו. אומנם יכולנו (וגם עשינו זאת) לטעום אותן בכל משרד ובית בערך בכל מדינה על פני האדמה, אבל אין כמו ללגום קפה במקום שהכי מזוהה איתו - האומה שהיא האמא של האספרסו, ושעל האזורים השונים בה גם מתבססות הקפסולות החדשות. 

סדרת הקפסולות שלכבוד השקתה העולמית הגענו לאיטליה מוקדשת לערים שונות, והיא כוללת שני טעמים חדשים לגמרי, שנכנסים לארסנל הקבוע של המותג - נאפולי, שטוענת לכתר החזקה ביותר בדרגות העוצמה שלה (יותר מהקזאר!), והדיחה את קפסולת הדארקן, שלא תימכר יותר; וונציה המעודנת יחסית, שמהווה נקודת התחלה מתונה יותר למי שעושה את צעדיו הראשונים בעולם הקפה.

קפסולת נאפולי החדשה, נספרסו (צילום: יחסי ציבור נספרסו ,  יח"צ)
שלום דארקן, ברוכה הבאה נאפולי! | צילום: יחסי ציבור נספרסו , יח"צ
נספרסו מהדורת איטליה קרסטן רניצש  (צילום: יחסי ציבור נספרסו ,  יח"צ)
הבן אדם שאחראי על הקפה שלכם. קרסטן רניצש | צילום: יחסי ציבור נספרסו , יח"צ

אז איך הקפה? מכיוון שאנחנו טיפוסים של קפה חזק שתי הקפסולות החדשות סיפקו אותנו, אבל הנאפולי (24 שקלים לשרוול) עשתה זאת טוב יותר. היא ניחנה בטעם עוצמתי מאוד ומריר באופן שאי אפשר לפספס, מסוג המרירות שמזכיר שוקולד והוא נעים ולא חומצי. מבחינתנו מדובר באחת היציאות הטובות ביותר של נספרסו עד כה. טעם הוונציה הוא חלק וקליל יותר, והולך מצוין עם תוספות של טעמים שונים למי שאוהב. אל חשש, הם לא יצליחו להסתיר את טעם הקפה.

אם לחזור לאיטליה: בין טעימת קפה אחת לרעותה, בריסטות שהסתובבו באירוע ההשקה כמו כוכבי רוק ומיקסולוגים שהכינו קוקטיילים על בסיס קפה, אי אפשר היה לפספס כמה שתחום הקפה השתנה בשנים האחרונות - לטובתנו, החובבים הרציניים. או כמו שהיטיב לנסח אחראי הקפה של נספרסו וסמנכ"ל החברה העולמי קארסטן רניצש (Karsten Ranitzsch): "כשאני הייתי נער השאלה בבית הייתה האם זה קפה חזק או לא חזק, היום זה משהו אחר לגמרי".

גם לשאלתנו מה הקפה האהוב ביותר בישראל הייתה לו תשובה מעניינת: "הישראלים נוטים לשתות קפה בכוסות גדולות, קפה חלש יחסית, ועם המון חלב; אני חושב שככל שמתרחקים ממרכז הכבידה של האספרסו, שזה מבחינתנו איטליה, ככה הקפה נעשה יותר ארוך עם יותר מים. ואתם קצת רחוקים מהמרכז, אבל לא יותר מדי. מבחינת איכות, ישראלים בהחלט אוהבים קפה איכותי ויודעים להעריך אותו".

קפה סן אסטציו רומא  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קשה להיתקל בכוס קפה גרועה באיטליה. Sant Eustachio | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

ואם כבר ביקרנו באיטליה ושתינו קפה, הנה 3 בתי קפה מומלצים במיוחד:

Sant Eustachio il Caffe

בית קפה רומאי שקיים כבר משנת 1938 ושומר על סגנון האולד-סקול עד היום. יש כאן שולחנות שמשקיפים על רחבה יפה, אבל הסיפור הוא לעמוד על הבר עם הבריסטות, לרכוש מאפה קטן מסורתי כמו ספוליאטלה שהולך טוב עם הקפה, להזמין אספרסו (יש גם קפה עם קצפת למי שרוצה, או קפוצ'ינו כמובן), ללגום אותו במהירות ולהמשיך הלאה. כוס קפה מאוזנת ומצוינת, גם אם יש קצת פוזה מסביב.

לפרטים

קפה טאצה דורו רומא  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קפה בטאצה דורו ברומא | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

Tazza Doro Coffe Shop

מרחק כמה צעדים בלבד מבית הקפה הרומאי, תמצאו את הטאצה דורו - בית קפה גדול פי כמה, שגם הוא מהנחשבים ברומא ואחד הוותיקים שבנמצא. תוכלו לרכוש כאן מבחר פולי קפה הביתה או ללגום על הבר העצום כל משקה קפה שתבחרו. אם אתם בעניין של אקספרימנטים, אנחנו ממליצים לנסות את הקורטו האיטלקי - קפה בשילוב אלכוהול (גראפה, אמרנו או רום) שיזניק גם את יום החורף הקר ביותר.

לפרטים

Marchesi 1824

כאן הסיפור הוא לא רק קפה, אלא גם ובעיקר המתוקים שסביבו. בית הקונדיטוריה המילנזי הוותיק מרצ'סי החל את דרכו במילאנו בשנת 1824 וכבש את העיר עם שלל שוקולדים, מאפים ואינספור תופינים נהדרים שמכינים במקום. אנחנו הוקסמנו מהאסתטיקה המרהיבה של המקום והסטייל הבלתי ניתן להתעלמות של כל אלמנט ואלמנט. יש שלושה מוקדים שונים של מרצ'סי במילאנו, כולם מושלמים לקפה ומשהו מתוק ליד.

לפרטים