מדי פעם צץ איזה מחקר באתרי האוכל בעולם, כזה שאנחנו לא יכולים להתעלם ממנו. כל פעם שמתגלה עוד סיבה לכך ששוקולד טוב לבריאות, למשל, עושה לנו ויברציות נעימות, וכל עיסוק בחוק ה-3 שניות זוקר לנו את האוזניים. אז אתמול נתקלנו בעוד מחקר מעניין, והפעם בתחום השוקו החם, שבימים אלה הוא מן הסתם אקטואלי ביותר.

שוקו של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שוקו ביתי. עשיר פי מיליון מהקנוי, וטעים שבא לבכות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לפי מה שפורסם בדיילי מייל, ההנאה שלנו מן השוקו לא תלויה רק בטיב המשקה אלא גם - שימו לב - בצבע הספל שממנו הוא נלגם. כך לפחות לפי חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד והאוניברסיטה הפוליטכנית של ולנסיה. אלה בדקו ומצאו שהכלי שיאכלס את השוקו שלכם בצורה הטובה והטעימה ביותר הוא ספל כתום, או ספל בצבע קרם. ספלים אדומים ולבנים, לצורך העניין, עבדו אצל הנסיינים הרבה פחות טוב. הגילוי הזה מצטרף לנתונים דומים שהוכחו בעבר - למשל שכלי צהוב מעצים את הטעם של הלימון, שמשקאות קלים נוטים להיות מרווים יותר כשהם מוגשים בכוסות בצבעים קרים, ושכל משקה מרגיש מתוק יותר כשהוא נלגם מכוס ורודה.

ואחרי כל זה, באמת חשבתם שנשלח אתכם לדרככם בלי מתכון טוב לשוקו ביתי? חס ושלום. קבלו את ההצעה של מרתה סטיוארט לשוקו הביתי האולטימטיבי.

המרכיבים (4 מנות):
4 כוסות חלב
מקל קינמון/מקל וניל, חצוי/6 ענפי נענע או מנטה (לא חובה)
300 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב, אבל זה יהיה יותר מתוק), קצוץ

להגשה (לא חובה):
קצפת (כלומר קופסת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות שטוחות של סוכר)
שוקולד מגורר

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב עם הקינמון, הווניל או הנענע בסיר עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומניחים ל-10 דקות.

2. מסננים, ומחזירים לסיר.

3. מוסיפים את השוקולד ומחממים שוב את החלב. מערבבים במטרפה עד שכל השוקולד נמס והחלב נעשה אוורירי.

4. מגישים מיד עם תלולית של קצפת וכמה פירורי שוקולד.

>> והנה לכם ממתק מושחת של ריבועי אגוזי לוז בקרמל
>> וגם מתכוני שוקולד שיעשו לכם נעים