המוח האנושי לא מפסיק להפתיע. עוד לא הספקנו להתאושש מכך שמצאו את התאום האבוד של כדור הארץ ושהוסיפו ארבעה יסודות חדשים לטבלה המחזורית, והנה מגיעה עוד הוכחה לעליונות האדם - מישהו המציא לחם דוריטוס. בניגוד למה שאתם מדמיינים, זה לא סתם לחם שזרקו לתוכו דוריטוס. זה לחם שזרקו לתוכו דוריטוס בעבודת ידיים מופלאה, התפיחו אותו 15 שעות, אפו אותו בסיר ומרחו עליו חמאת דוריטוס. אז זה פחות או יותר מה שדמיינתם, רק בגרסה מוצלחת מאוד. בזכות אנדי רפופורט ואתר האוכל Bon Appétit גם אתם תוכלו להכין לחם דוריטוס עם חמאת דוריטוס, שמוכיח ששום דבר נורא לא קורה כשהיקום קורס לתוך עצמו. במתכון המקורי השתמשו בראש עיסה, אנחנו החלטנו לפשט אותו קצת עבורכם. אם בכל זאת אתם אוהבים לעבוד קשה, אתם מוזמנים לבדוק את המתכון המקורי

הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@

לכיכר לחם:

3 כוסות קמח
1.5 כוסות מים
1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
כפית מלח
1.5 כוסות פירורי דוריטוס
קמח תירס לציפוי

אופן ההכנה:

1. בקערה משומנת מערבבים עם הידיים קמח, מים, שמרים ומלח. מכסים ומניחים לנוח 15 שעות.

2. מוסיפים את פירורי הדוריטוס לבצק ומקפלים אותם פנימה עם הידיים. מפזרים קמח תירס על מגבת בד נקייה ומכסים את כדור הבצק. מניחים בצד לשעתיים.

3. מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים לתוכו סיר מתאים לתנור.

4. כשהתנור והסיר חמים, מכניסים את הבצק לתוך הסיר, סוגרים את המכסה ואופים 30 דקות.

5. מסירים את המכסה ואופים 15-25 דקות נוספות. הלחם צריך להישמע חלול כשדופקים עליו.

6. מקררים על רשת 15 דקות לפחות לפני שפורסים.

חמאת דוריטוס

מרכיבים:
225 גרם חמאה
כוס דוריטוס טחון במעבד מזון או מטחנת תבלינים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מרכככים את החמאה עם הידיים עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים 1/2 כוס דוריטוס טחון ומערבבים עד שנטמע לחלוטין. פורסים נייר אפייה ומסדרים במרכזו את תערובת החמאה, מגלגלים את נייר האפייה מעל החמאה וסוגרים לצורת גליל. מקררים שעתיים לפחות. 

2. מוציאים מקירור, מסירים את נייר האפייה ומגלגלים את החמאה ביתרת הדוריטוס הטחון. שומרים במקרר. 

 

>> השפים קבעו: 13 המסעדות הטובות בישראל

>> אף אחד לא צריך לדעת: פיצה שוקולד עם תוספות מושחתות