לחם תירס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
יותר אמריקאי מאמריקאים. לחם תירס | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לחם תירס אמריקאי

מרכיבים ל-3 ופלים:
שמן או חמאה לשימון התבנית
50-40 גרם חמאה מומסת או שמן זית
1.5 כוסות קמח תירס, לא גס מדי
1/2 כוס קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
כף סוכר (או יותר, אם רוצים לחם מתקתק)
כוס וחצי רוויון או יוגורט
ביצה

אופן ההכנה:

1. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

2. מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה גדולה.

3. טורפים היטב את הביצה ומערבבים עם הרוויון והחמאה או השמן.

4. מוזגים את התערובת הרטובה אל תוך היבשה, ומערבבים רק עד לאיחוד.

5. מניחים בצד 7 דקות, במהלכן התערובת תתעבה ותתפח. בסיום התהליך היא אמורה להיות סמיכה מאוד ואוורירית. גורפים כשליש מהתערובת אל תבנית הוופלים ומיישרים את פניה בעדינות באמצעות מרית. אופים כ-5 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. הוופל יהיה רך עדיין אבל יתקשה ככל שיתקרר.

6. מגישים חם או חמים.

זקוקים לעוד קצת שחיתות? בואו לפייסבוק שלנו

פריטטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שמישהו יתקשר לספר לספרדים איך מכינים פריטטה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

 

פריטטה
מרכיבים ל-6 יחידות:
שמן או חמאה לשימון המחבת והתבנית
כף שמן קנולה
פלפל אדום גדול, קצוץ לקוביות קטנות
2 כוסות קוביות תפוחי אדמה אפויים
צרור ארוגולה, קצוצה
6 פרוסות חזה אווז, חתוכות לפיסות קטנות
8 ביצים גדולות
1/2 כוס פרמזן, מגוררת
מלח ופלפל שחור
כדור מוצרלה טרייה, קרועה לחתיכות

אופן ההכנה:

1. משמנים מחבת בשמן קנולה ומטגנים את קוביות הפלפל עד לריכוך.

2. מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה וצולים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הארוגולה והחזה אווז ומערבבים כך שהתערובת תתפזר בצורה אחידה. מפזרים את חתיכות המוצרלה ומכסים ביתרת התערובת. מבשלים עד שהחלק העליון מתייצב, הופכים על צלחת ומחזירים למחבת כשהחלק העשוי פונה מעלה. מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים את הלהבה.

3. מעבירים את הפריטטה מהמחבת לצלחת ומקררים במקרר שעתיים לפחות.

4. כשהפריטטה קרה מספיק, משמנים את מכשיר הוופלים ומחממים לחום בינוני. מניחים את הפריטטה על משטח ישר וקורצים ממנה עיגולים באמצעות כוס או חותכן עגול.

5. מניחים שני עיגולי פריטטה בכל פעם במרכז תבנית הוופלים ומחממים כ-2 דקות.

עוד באוכל טוב:

בראוניז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אהבה אי אפשר לתאר במילים. אבל כן אפשר לתאר בבראוניז | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בראוניז
מרכיבים ל-16 יחידות:
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
כפית נס קפה
כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים L
3/4 כוס (100 גרם) קמח
שמן או חמאה לשימון התבנית

*אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.

2. מוסיפים פנימה מלח, וניל, נס קפה וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.

4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מערבוב יתר של התערובת.

5. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

6. מוזגים מצקת מהבלילה לתבנית ומיישרים את פניה באמצעות מרית. אופים כ-4 דקות, הבראוניז צריכים להיות רכים אך שניתן יהיה להוציא אותם מהתבנית.

7. מקררים בטמפרטורת החדר וזורים מעל אבקת סוכר.

 

פרנץ' טוסט (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שחיתות מבורכת על הבוקר. פרנץ' טוסט | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פרנץ' טוסט
מרכיבים ל-4 מנות:
שמן או חמאה לשימון התבנית
ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב (אפשר גם חלב סויה או שקדים)
4 פרוסות עבות של לחם לבן (עדיף חלה מלבנית או לחם בריוש)
כף חמאה מומסת

*סוכר וקינמון לקישוט

אופן ההכנה:

1. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

2. טורפים היטב את הביצה בקערה רחבה יחד עם תמצית וניל, מוסיפים חלב ומערבבים.

3. טובלים פרוסת לחם משני צדדיה בתערובת וצולים במכשיר הוופלים כ-3 דקות, עד שהלחם מזהיב. ממשיכים כך עם שאר הפרוסות.

4. מברישים את הפרוסות בחמאה המומסת וזורים מעל סוכר וקינמון.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חשבתם שכבר אין דרכים להפתיע בעוגיית שוקולד צ'יפס? הפתעה! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס
מרכיבים ל-16 עוגיות:
שמן או חמאה לשימון התבנית
110 גרם חמאה, מומסת
כוס ושתי כפיות סוכר דמררה
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
כוס קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

2. טורפים בקערה בינונית חמאה עם סוכר עד שמתקבל מרקם חלק.

3. שוברים פנימה את הביצים, מוסיפים תמצית וניל וממשיכים לטרוף.

4. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב.

5. גורפים כף מהבלילה לתבנית ואופים דקה וחצי. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. ממשיכים בפעולה עם יתרת הבלילה.

*העוגיות יישמרו 3-2 ימים בקופסה סגורה.

 

טוסט (צילום: mako אוכל)
טוסט. את זה צילמנו לבד. רואים? | צילום: mako אוכל

טוסט גבינה ונקניק
מרכיבים למנה אחת:
2 פרוסות לחם (איזה שרוצים)
חרדל
מיונז
2 פרוסות נקניק שאוהבים
2 פרוסות גבינת צ'דר (או כל גבינה קשה שאוהבים)
1/2 עגבניה, פרוסה
חמאה מומסת לשימון הלחם
חמאה לשימון המחבת

אופן ההכנה:

1. מורחים פרוסה אחת של הלחם בחרדל ואת השנייה במיונז.

2. מניחים על אחת מהפרוסות נקניק, מעליו גבינה ומעליה את פרוסות העגבנייה. סוגרים עם פרוסת הלחם השנייה ומשמנים את הכריך בחמאה משני צדדיו.

3. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

4. צולים עד שהגבינה נמסה והלחם משחים.

 

תפוח מקורמל (צילום: mako אוכל)
כן, גם את זה אנחנו צילמנו. תפוחים מקורמלים | צילום: mako אוכל

תפוחים מקורמלים
מרכיבים:
שמן או חמאה לשימון התבנית
כמה תפוחים שרוצים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ.
סוכר לפיזור על התפוחים

אופן ההכנה:

1. משמנים את תבנית הוופלים ומחממים את המכשיר לחום בינוני.

2. שופכים סוכר לצלחת ומשפשפים בו פרוסת תפוח, משני הצדדים.

3. מניחים את פרוסת התפוח בתבנית הוופלים (אפשר ארבע ביחד, אחת על כל חלק) וצולים כדקה או עד שהתפוחים מתקרמלים ומקבלים צורה של ופלים. ממשיכים בפעולה עם יתר התפוחים.