אנשים נחלקים לשתי אסכולות עקריות: אלה שרוצים לדעת הכל על האוכל שהם צורכים ואלה שמעדיפים לאטום עיניים ואוזניים ופשוט לאכול. אז לכבוד החצי הראשון, הנה כמה עובדות מעניינות על כמה מאכלים פופולריים במיוחד, כפי שפורסמו בהאפינגטון פוסט:

גבינות הן לא תמיד צמחוניות

צמחונים רבים (אבל לא רק) נוטים להניח שגם אם לא כתוב על גבי אריזת הגבינה השמנה שהרגע רכשו המילים "כשר חלבי", אין מה לחשוש מבשר. אבל מתברר שבגבינות רבות, כמו פרמזן לדוגמה, נעשה שימוש באנזים הגבנה, השוכן בקיבתם של בעלי חיים מעלי גירה ומשמש להסמכת הגבינה. נגעלים? תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם אוכלים מרשמלו עם הג'לטין, שמופק כידוע, מעצמות דגים.

חמאת בוטנים על פרוסת לחם (צילום: istockphoto)
חמאת בוטנים. איכסוש? | צילום: istockphoto
ייתכן וצנצנת חמאת הבוטנים שלכם מכילה מכרסמים וחרקים

מבאס הא? אבל אין מה לעשות כי מדובר באמת לאמיתה ואפילו ה-FDA, ארגון הבריאות האמריקאי, מאשר את המידע המעט דוחה הזה ומציין כי ייתכנו עד "ממוצע של 30 או יותר חתיכות חרקים ל-100 גרם חמאת בוטנים" וגם "ממוצע של שערות של מכרסם אחד או יותר לכל 100 גרם". יאללה, מי בא לרדת על צנצנת עם האצבע?

מספר השורות בקלח תירס הוא תמיד זהה

הנה עוד הוכחה שטבע זה דבר מלחיץ: לא משנה באיזה קלח תירס תבחרו, תמיד מספר שורות הגרעינים שלו יהיה זהה. הכוונה היא לקלחים הגדלים בצורה טבעית. הסיבה לכך היא שהגרעינים באים מפרחים שעברו האבקה, ופרחי אלו מופרים בזוגות. השכלתם? נהדר.

אבטיח חתוך (צילום: istockphoto)
פרי יער? | צילום: istockphoto
אבוקדו ואבטיח הם פירות יער. נחשו מי לא פרי יער?

תותים! איך זה יכול להיות? ההגדרה היבשה של גרגרי יער היא "פרי בשרני המופק משחלה אחת". ההגדרה הזו הופכת את האבטיח והאבוקדו לחברי כבוד במשפחת פירות היער, אבל זה גם אומר שהתותים נבעטים החוצה מהרשימה. אצל התותים הזרעים אינם מגיעים מהשחלות אלא מכלי הקיבול שבשחלות נמצאות. אז לא, תות שדה הוא לא פרי יער. מטריד.

דבש (צילום: dra_schwartz, Istock)
לא מתקלקל אף פעם | צילום: dra_schwartz, Istock
דבש לא מתקלקל. אף פעם

לכל דבר בחיים יש תאריך תפוגה? אז זהו, שלא. הסגולות הרבות של הדבש ממשיכות להתגלות מדי פעם, אבל דבר אחד לפחות כבר ידוע: הוא לעולם אינו מתקלקל. המרקם של הדבש עשוי בהחלט להשתנות לאורך השנים, אבל תמיד-תמיד ניתן להמשיך ולצרוך אותו עד שהוא נגמר. עשרות דובים לא טועים.

לוגואים של רשתות למזון מהיר עלולים להשפיע על ההתנהגות שלכם

בפעם הבאה שאתם באים לבלוס איזה המבורגר, כדאי שתזכרו את העובדה הבאה: ההיחשפות ללוגו של מזון מהיר או אריזה עשויים להשפיע על ההתנהגות שלכם. לרעה. הנחשפים לכך עלולים לפתח חוסר סבלנות ולפגוע ביכולת ליהנות מחוויה נעימה. שזה מפתיע, כי מזון מהיר בריא לנו בכל כך הרבה דרכים אחרות.

שקדים (צילום: Elenathewise, Istock)
קרובים לאפרסקים? | צילום: Elenathewise, Istock
שקדים הם בכלל בני דודים של האפרסקים

בכל פעם הקרקע נשמטת מתחת לרגלינו ואנחנו מגלים על עוד מאכל אגוזי שהוא כלל לא אגוז אלא משהו אחר לגמרי והנה, גם השקדים נחשפים עכשיו: השקד, הצומח על השקדיה, משתייך למעשה למשפחת הפרונוס, והוא למעשה בן דוד של האפרסק לא פחות. עוד קרובי משפחה הם הדובדבנים והשזיפים. אם חושבים על זה - השקדים קצת מזכירים את הגרעין הקשה שבאפרסק.

רוב רובם של דגי הסלמון שאנחנו צורכים נצבעים בדיו ורוד

מתים על נתח סלמון ורדרד ועסיסי? אז ככה: בדרך האידיאלית יותר, דג הסלמון מקבל את הצבע הוורוד שלו בגלל השרימפס שהם אוכלים. מאידך, דגי הסלמון המגיעים מבריכות - שגם מהווים את רוב הסלמון שאנו צורכים הם בכלל אפורים, ועל כן מוזרק להם צבע מיוחד הצובע אותם בוורוד עז. אנחנו מקווים שלא חשבתם שהסלמון שאכלתם בשישי עוד שחה נגד הזרם בנורווגיה כמה ימים קודם. 

>> באה בריא: תבשיל שעועית צהובה
>> מרק גריסים ומנגולד לבבי