מצה ברייט מתוק (צילום: דניאל לילה, בנדיקט)
לא תאמינו מה שמתי בפנים | צילום: דניאל לילה, בנדיקט
לכל אחד יש איזה טריק במטבח: משהו קטן שהוא מוסיף באופן קבוע לאחד מהמתכונים שלו, שעושה את ההבדל הגדול. חלק מהגילויים הבאים ייראו לכם, אולי, מובנים מאליהם; מצד שני, אתם עשויים למצוא פה רעיון שישנה לכם את כל הארוחה. אחרי הכל, אין כמו ללמוד מניסיון של אחרים.

קציצות

יש אינספור מתכונים להכנת קציצות, ככה שכשמדברים על תערובת לקציצות, קשה להפתיע. ובכל זאת:
- להוסיף עגבנייה מגוררת לעיסה לקבלת קציצות עסיסיות ומלאות טעם בהרבה.
- את פירורי הלחם להחליף בסולת.
- להוסיף לקציצות טחינה: מישהי נשבעה לנו שמדובר בהבטחה גדולה מאוד.
- את הביצים בעיסת הקציצות להמיר בחמאת בוטנים – בשלן אחד טוען שהיא מדביקה את שאר המרכיבים, וגם מוסיפה לטעם.
- להוסיף חרדל לעיסת הקציצות.

תיבולים ובישולים

כולם יודעים שלפעמים כדאי להוסיף סוכר לתבשילים, ובמיוחד לרוטב עגבניות. אבל את ההמלצות הבאות לא הכרנו:
- לשים פפריקה מעושנת בכל רוטב שיש בו עגבניות.
- לטגן תמיד גם גזר מגורר יחד עם הבצל.
- במקום בבצל מטוגן, להשתמש תמיד בבצל הקפוא: לא רק בגלל הזמינות והנוחות, אלא גם בגלל הטעם. הבשלן שגילה לנו את הסוד הזה הבטיח שהבצל הקפוא נותן טעם שונה ומתובל יותר, וכשהוא מבשל רוטב לפסטה, פתיתים או ירקות מבושלים – הוא נוהג דרך קבע להשתמש בו ורק בו.
- הסוד לפירה עסיסי ונהדר: לרכך אותו בשמן זית במקום בחמאה (וזה גם הרבה יותר בריא!).
- לתבל את הפירה באגוז מוסקט.
- להוסיף מרכיב עם טעם מעושן, כמו קבנוס, למתכונים לבישול ארוך.
- להכניס חרדל, מיונז ואפילו צ'ילי מתוק לבלילת הביצה של השניצל.
- לערבב דווקא סויה ושום עם הביצה של השניצל.
- לשלב חמאת בוטנים במרכיבים של מאכלים מוקפצים.

תפוח האדמה הכי מושחת שיש - מוסיפים עוד קצת גבינה (צילום: מתוך tastykitchen.com)
תודו שלא הרגשתם שזה שם | צילום: מתוך tastykitchen.com

עוגות

- לעוגות בחושות להוסיף אבקת פודינג וניל או שמנת חמוצה.
- לשדרג כל עוגה שיש בה שוקולד או קקאו עם מעט קינמון.
- הסוד ההורס של קרין גורן: כוהנת הקינוחים מגלה שבמתכון לקאפקייקס היא מכניסה... מיונז! לדבריה, לא רק שלא מרגישים בכלל את הטעם של המיונז בתוצר הסופי, אלא שהוא מוסיף לחות ועסיסיות לעוגות וגם מאריך את חיי המקרר שלהן.

ועוד כמה קטנים

- לרענן סלט עם מרכיב מתוק ברוטב, כמו דבש, סילאן או סירופ מייפל.
- לשים בסלט עלי נענע טריים מהגינה, שפשוט נותנים לו זריקה של רעננות וכיף שאין בכל סלט אחר.
- להוסיף כף כמון ולשדרג פלאים ממרח טחינה.
- להוסיף כפית מי ורדים ללימונדה ולעשות את ההבדל
- להפוך קפה קר לטעים נורא בעזרת תמצית וניל.

יש לכם מרכיבים סודיים נוספים? הוסיפו בתגובות!

>> יש מנה שאתם מכינים יותר טוב מכל אחד אחר? בואו, אנחנו צריכים אתכם!
>> אפשר עוד כזה? בנופי פאי כמו בהודו