כריך גאודה בלחם תרד

מרכיבים:

 ללחם:
1 שקית של תרד קפוא 800 גרם
400 גרם ברוקולי טרי או קפוא
3 ביצים גדולות
כוס וחצי קמח חומוס
כפית מלח
חצי כפית זרעי כוסברה (לא חובה)

לכריך: 
100 גרם גבינת גאודה
1 עגבניה חתוכה לפרוסות
חציל קלוי
פלפל קלוי
4-5 עלי בזיליקום
כפית בלסמי אכותי

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הירקות במיקסר, מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים מערבבים.

2. מוסיפים את קמח החומוס ואת התבלינים.

3. יוצקים לתבנית אפייה על נייר אפיה. משטחים את הבלילה על התבנית (גובה של 2-3 ס"מ) ואופים 15-17 דקות, עד שמזהיב.

4. נותנים ללחם להתקרר מעט וחותכים אותו לגודל הכריך הרצוי.

5. מניחים את הגבינה והירקות, מזלפים מעט בלסמי (מי שרוצה יכול להוסיף לכריך גבינת שמנת או גבינה לבנה), סוגרים את הכריך ובתאבון.

לחם בטטה ודלעת (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
לחם בטטה ודלעת | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

כריך בולגרית בלחם בטטה ודלעת

מרכיבים:

ללחם:
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
3 ביצים גדולות
כוס וחצי קמח חומוס
כפית מלח

לכריך:
100 גרם גבינה בולגרית עם מעט שמן זית וזעתר טרי
קצח
1 עגבנייה תמר חתוכה לפרוסות
נבטים

אופן ההכנה:

1. מועכים היטב הבטטה והדלעת, מוסיפים את הביצים מערבבים.

2. מוסיפים את קמח החומוס והמלח.

3. יוצקים לתבנית אפייה על נייר אפיה. משטחים את הבלילה על התבנית (גובה של 2-3 ס"מ) ואופים 15-17 דקות, עד שמזהיב.

4. נותנים ללחם להתקרר מעט וחותכים אותו לגודל הכריך הרצוי.

5. מכינים את הכריך עם הגבינה הבולגרית, עגבניות, נבטים וקצח.

לחם סלק (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
לחם סלק | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

כריך סלמון ורוקפור בלחם סלק

ללחם: 
800 גרם סלק - אפוי בתנור קלוף וחתוך
1 תפו"א גדול - אפוי בתנור קלוף וחתוך
3 ביצים גדולות
כוס וחצי קמח דוחן
כפית מלח
חצי כפית זרעי כוסברה

לכריך:
נתחי סלמון (אפשר גם סלמון מעושן)
פלפל שחור
מלח
גבינת רוקפור
עלי ארוגולה

לאיולי בלסמי:
כף מיונז
כפית רוטב בלסמי
מעט פלפל שחור גרוס 

אופן ההכנה:

1. במיקסר טוחנים את הסלק ותפוח האדמה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.

2. מוסיפים את קמח הדוחן ואת התבלינים.

3. יוצקים לתבנית אפייה על נייר אפיה. משטחים את הבלילה על התבנית (גובה של 2-3 ס"מ) ואופים 15-17 דקות, עד שמזהיב.

4. נותנים ללחם להתקרר מעט וחותכים אותו לגודל הכריך הרצוי.

5. במחבת צולים את נתחי הסלמון עם מעט פלפל שחור ומלח, וחותכים לצ'נקים גדולים.

6. מערבבים היטב את מרכיבי האיולי. 

6. מניחים על הלחם את גבינת הרוקפור, הסלמון ועלי ארוגולה, ומזלפים מעל מעט מהרוטב.

לחם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי (צילום: לירון אלמוג, mako אוכל)
לחם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי | צילום: לירון אלמוג, mako אוכל

כריך מוצרלה בלחם תפוח אדמה עם ארטישוק ירושלמי

מרכיבים: 

ללחם:
800 גרם תפוח אדמה קלוף, חתוך ומבושל
350 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל
3 ביצים גדולות
כוס וחצי קמח כוסמת
חצי כוס של נענע קצוצה
כפית מלח

לכריך:
150 גרם כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה
פלפלים קלויים
חסה
חצי כפית בלסמי

אופן ההכנה:

1. מועכים את תפוחי האדמה והארטישוק עד שלא יהיו גושים, מוסיפים את הביצים ומערבבים.

2. מוסיפים את קמח הכוסמת ואת התבלינים.

3. יוצקים לתבנית אפייה על נייר אפיה. משטחים את הבלילה על התבנית (גובה של 2-3 ס"מ) ואופים 15-17 דקות, עד שמזהיב.

4. נותנים ללחם להתקרר מעט וחותכים אותו לגודל הכריך הרצוי.

5. מכינים את הכריך עם בייבי מוצרלה או כדורי מוצרלה שחתכנו לפרוסות, פלפלים קלויים, חזה ובלסמי.