כשאתם חושבים על ארוחת בוקר, בטח עולות לכם בראש תמונות של חביתה, סלט, לחם וממרחים בצד. נו, ארוחת בוקר ישראלית. למרות שהארוחה הזאת, היא כנראה בין ארוחות הבוקר הבריאות ביותר שיש, בואו נדמיין משהו יותר בינלאומי ומשמין: ערמת פנקייקס עם סירופ נוזל, סלסלת מאפים כמו קרואסונים וסקונס, פירות יער טריים, מאפינס של בוקר, ביצים עלומות על לחם ונקניק ועוד. כולם מסודרים על שולחן ארוך, עם מפה צחורה ופרחים רעננים. רק חסרה המשרתת שמיד תביא לנו קפה מהביל. ועכשיו נסו לדמיין מה קורה שכל מה שעל השולחן מאבד לרגע את כוח הכבידה.

הסרטון נעשה על ידי חברת הפקת פרסומות אמריקאית, שרצתה להראות את היופי באוכל מזווית קצת שונה. עבד להם.

והנה כמה מתכונים לארוחת בוקר מתוקה

פנקייקס חלבה (צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן)
פנקייקס ברוטב חלבה. לא חייבים להתקבע על מייפל | צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
פנקייקס ברוטב חלבה של עומר מילר

מתוך הספר - "מטבח ישראלי"
המרכיבים (10 מנות):
לרוטב חלבה:
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם חלבה
קמצוץ מלח
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לפנקייקס:
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב
2 ביצים
3 כפות סוכר
200 גרם קמח תופח
1/2 כפית מלח
מעט חמאה מומסת ו/או שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. להכנת רוטב החלבה: ממיסים את כל החומרים בסיר. מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד. שומרים חם או מחממים לפני ההגשה.

2. להכנת הפנקייקס: טורפים חמאה עם חלב, ביצים וסוכר בקערה.

3. מנפים קמח תופח ומלח לקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת הקמח המנופה לתערובת הביצים והחלב ומערבבים במזלג עד לקבלת תערובת מעט גושית. נזהרים מערבוב יתר.

4. מחממים מחבת עם כפית חמאה או שמן על להבה בינונית. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת קטנה ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות על פני חלקה העליון של החביתית. הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת. עורמים לשמירה על החום.

5. מגישים את הפנקייקס עם הרוטב מעל.

מאפינס (צילום: istockphoto)
מאפינס פירות יער. לארוחת בוקר מושלמת | צילום: istockphoto
מאפינס פירות יער - ברי סייג, מאפיית טאטי

המרכיבים (20 מנות):
4 ביצים בגודל 2
400 גרם (1.5 כוסות, 2 כפות ו-2 כפיות) סוכר לבן
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כף תמצית וניל איכותית
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
100 גרם (1.5 כוסות, 2 כפות ו-1.5 כפיות) שמן קנולה
150 גרם שמנת חמוצה
80 גרם מיץ תפוזים
300 גרם (2 כוסות) קמח
8 גרם (1.5 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
250 גרם פירות יער טריים או קפואים

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים היטב ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2. מערבבים את החמאה ואת השמן בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת הביצים. מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת ואת הווניל ומערבבים ידנית. לבסוף מוסיפים את הקמח, את האגוזים ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב ידנית עד לקבלת מסה הומוגנית.

3. מכניסים לתערובת 200 גרם מפירות היער ומערבבים. יוצקים לתבניות שקעים (מאפינס) משומנות. את 50 הגרם הנותרים מפירות היער מפזרים מעל לכל מאפין.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח ונקי.

סקונס דובדבנים וריקוטה - ארז קומברובסקי

המרכיבים (15 מנות):
1/2 קילוגרם גבינת ריקוטה טרייה
3/4 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 מקל וניל מגורר
1/2 1 כוס קמח תופח
1 כוס דובדבנים מגולענים מז'ן צ'יהנוק או בינג
לפיזור מעל: 1/4 כוס סוכר דמררה
להגשה: קרם פרש

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את הריקוטה עם הביצים והסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והווניל, ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, לא לערבב יותר מדי. מוסיפים את הדובדבנים ומקפלים אותם פנימה.

4. משמנים נייר אפייה שהונח בתבנית ומקמחים אותו קלות.

5. בעזרת כף יוצקים 12-15 סקונס על נייר האפייה. בוזקים מעט סוכר דמררה מעל הסקונס, ואופים 20 דקות או עד שהסקונס מזהיבים קלות.

6. מניחים לסקונס להתקרר 10 דקות על רשת, ומגישים מיד עם קרם פרש.

אהבתם את הסרטון? תנו לו בלייק

>> לא מספיק מתוק? נסו בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים
>> ארז קומרובסקי מבשל ואופה לכם דלועים משגעים