רפאלו - פוטנסקה לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בקרוב תהיה כאן פסטה פוטנסקה נפלאה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
רפאלו - פוטנסקה אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ו... הנה היא באה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה עגבניות פוטנסקה

רוטב עגבניות איטלקי פיקנטי עם עגבניות מיובשות, אנשובי, צלפים וזיתים.

המרכיבים (3 מנות):
חצי חבילת ספגטי (250 גרם)
2 עגבניות אדומות בשלות
בצל בינוני לבן, קצוץ גס
עלי בזיליקום משלושה גבעולים
4 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
קופסת שימורים של אנשובי, עם השמן
1 פלפל צ'ילי טרי אדום
2 כפות עגבניות מיובשות (40 גרם)
15 זיתי קלמטה מגולענים
כף וחצי צלפים (30 גרם)
3 וחצי כוסות מים
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור טחון
2 כפיות צ'ילי גרוס
50 גרם פרמזן, לפיזור לפני ההגשה

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים (למעט הפרמזן) בסיר ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 6-8 דקות במכסה פתוח על אש גדולה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מוכנה.

3. מפזרים פרמזן ומגישים.

פסטה פטריות וערמונים - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
או שמא חשקה נפשכם בפסטה פטריות וערמונים? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פסטה פטריות וערמונים - אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כי גם זה ממש במרחק פסיעה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה פטריות וערמונים

המרכיבים (3 מנות):
חצי חבילת ספגטי (250 גרם)
2 שיני שום, קצוצות דק
100 גרם (2 כוסות) פטריות מסוגים שונים (פורטובלו, שמפיניון)
100 גרם ערמונים קלופים וקלויים, פרוסים
שליש כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
שליש כוס שמנת מתוקה
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 6-8 דקות במכסה פתוח על אש גדולה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מוכנה.

רפאלו - פרימוורה לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה פרימוורה בתחילת דרכה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
רפאלו - פרימוורה אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה פרימוורה מוכנה וטעימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה פרימוורה

המרכיבים (3 מנות):
חצי חבילת ספגטי (250 גרם)
80 גרם אספרגוס, חתוך גס (5-6 גבעולים)
4 שיני שום, קצוצות דק
80 גרם פרחי ברוקולי
70 גרם עלי תרד, קצוצים
2 תחתיות ארטישוק (טריות או מקופסת שימורים), קצוצות
כפית שטוחה מלח
שליש כפית פלפל שחור
8-10 עגבניות שרי בצבעים שונים
2 כפות שמן זית
3 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 6-8 דקות במכסה פתוח על אש גדולה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מוכנה

רפאלו - שמנת, בטטה וגבינת עיזים לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אחרונה חביבה: פסטה שמנת, בטטה וגבינת עזים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
רפאלו - שמנת, בטטה וגבינת עיזים אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אנחנו כבר משוגעים מרעב. אתם לא? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה שמנת, בטטה וגבינת עזים

המרכיבים (3 מנות):
חצי חבילת ספגטי (250 גרם)
2 שיני שום, קצוצות דק
100 גרם בטטה, קלופה לרצועות בעזרת קולפן
שליש כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
שליש כוס שמנת מתוקה
3 כוסות מים
100 גרם גבינת עזים (מהסוג שמגיע בגליל)

אופן ההכנה:

1. שמים את כל המרכיבים למעט גבינת העזים בסיר ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 6-8 דקות במכסה פתוח על אש גדולה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מוכנה.

3. מכבים את האש, מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה.

כל המתכונים באדיבות מסעדת רפאלו: קניון קסטרא, פלימן 8, חיפה. 1-700-507-107